Contents

Amazon Quiz Answers, Today’s Amazon Quiz Answers, Amazon Today’s Quiz Answers, Amazon Quiz Time, Amazon Daily Quiz Time, Amazon Today Quiz Time Answers, Amazon Today Quiz Answers, Amazon Daily Quiz Time Answers  – Enjoy More Free Recharge Tricks & Amazon Shopping Offers With Bigtricks.in Amazon Quiz Answers - Answer & Answer & Get a Chance to Win Rs.26000 Amazon Pay Balance 1

Hello Guys. We are here uploading All The Amazon Quiz Answers. You Can Win Daily Prizes with Amazon Quiz. It Takes only 5 Questions & You Can Win Prizes worth Rs.1Lac. Amazon Updates Quizzes Daily with New Questions & New Answers. Keep Visiting For More Updates & Amazon Quizzes.
Winners of The Amazon Quiz will be announced by the mail from Amazon Looks like below screenshot.

Today’s Amazon Quiz Details-

Today’s Quiz Title – Win Rs.26000 amazon Pay Cash

Today’s Prize -Win Rs.26000 Amazon Pay Cash

Winners List Will Declare On – 28th feb 2019
Quiz Date – 26th January 2019

How To Play Amazon Quiz & Win Prizes – 

1. The Offer is Available only on App – Download Amazon App

2. Once You Download The App, Login to Your Account.

3. Now Scroll on the homepage & See for the Amazon Quiz Banner.

4. Click on The Banner & Proceed to Take the Quiz.

5. Now On Quiz Page Fill the Answers from Answers Section(Added Below)Amazon Quiz Answers - Answer & Answer & Get a Chance to Win Rs.26000 Amazon Pay Balance 2

6. Once You complete the Quiz. If You win you will Get The Prize mail on Your Registered Mail.

7. Read the Answers from below Sections

 

Amazon Quiz Answers

Amazon Quiz answers 26th January

Q1.: Under British rule, Delhi only became the capital of India in 1911. Which city was India’s capital before this?
Answer: Calcutta (Kolkata)
Q2.: The ‘National Institution for Transforming India’ is a policy think tank of the Government of India, established with the aim to achieve sustainable development goals. By which other name is it know?
Answer: NITI Aayog
Q3.: The first passenger train in India ran between Bombay (Mumbai) and ___ in 1853. Fill in the blanks.
Answer: Thane
Q4.: The Constitution of India is the longest written constitution of any sovereign country in the world. As of 2019, how many articles does it have?
Answer: 449
Q5.: In a historic accord, this year’s Republic Day parade has an all-women contingent marching at Rajpath. Which army unit do they belong to?
Answer: Assam Rifles

Amazon Quiz Answers 25th January 2019 –

Q1.: In the Lion King, ‘Rafiki’ is the name of which character?

Answer: The monkey

Q2.: Polysomnography is a type of study concerning which human activity?

Answer: Sleeping

Q3.: Which country considers the Unicorn their national animal?

Answer: Scotland

Q4.: Lemurs are native to only one country on the planet. Which country is it?

Answer: Madagascar

Q5.: In which year was the first hard disk with a gigabyte of space released?

Answer: 1980


 

Amazon Quiz Answers 24th January 2019 –

1. Who was the first president of the USA?

Answer : George Washington

2. The soldiers who protected Roman emperors were called _. Fill in the blanks.

Answer : Praetorian Guard

3. Eugenics is the study of ___.

Answer : altering human beings by changing their genetic components

4. When is the International Day of Families celebrated?

Answer : May 15

5. Which famous superhero movie quoted ‘With great power comes great responsibility’?

Answer : Spider-Man


 

Amazon Quiz 14th Jan Answers –

1. What kind of weapon is a falchion?

Answer – A sword

2. A ‘sonnet’ is a poem in a specific form which originated in Italy. How many lines does a sonnet typically have?

Answer – 14

3. AR Rahman won a Grammy award for which album?

Answer – Slumdog Millionaire

4. In 1927, who launched the ‘Mahad Satyagraha’?

Answer – Dr B.R Ambedkar

5. he Anglo-Zanzibar War between the United Kingdom and the Zanzibar Sultanate was the shortest recorded war in history. How long did it last?

Answer – 38 – 45 Minutes


 

Amazon Quiz 8 January Answers Today – Win 5000 Amazon Pay Balance –

Q1.: Coco, Cars and Inside Out are all films produced by which animation film company?
Answer: Pixar

Q2.: Which is the only planet in our solar system that is not named after figures from Greek or Roman mythology?
Answer: Earth

Q3.: In the Marvel Universe, who is the Scarlet Witch’s twin brother?
Answer: Quicksilver

Q4.: Which is the world’s largest land carnivore?
Answer: Polar Bear

Q5.: Who recently took charge as the first Chief Justice of Telangana High Court?
Answer: TB Radhakrishnan

Amazon Quiz Answers Today – Win Amazon Fire TV Stick Answers 6th January 2019 –

Q1.: What is the national tree of India?

Answer: Banyan Tree

Q2.: Which continent is home to the largest non-polar ice cap in the world?

Answer: North America

Q3.: According to the old English proverb, what is ‘in the eye of the beholder’?

Answer: Beauty

Q4.: Theravada and Mahayana are branches of which major world religion?

Answer: Buddhism

Q5.: Who composed the score for the 1994 musical ‘The Lion King’?

Answer: Hans Zimmer


 

Amazon Quiz Answers Today -Oneplus 6T Quiz Answers 6th January 2019 –

1. Which one of these figure from Greek Mythology causes people to turn to stone?

Answer – Medusa

2. Launched in October 2008, Chandrayaan-1 was India’s first lunar probe.

Answer – True

3. Indian Railways has recently developed which AI-powered robot to check for faults in trains?

Answer – Ustaad

4. Which Indian scientist won the Nobel prize for Physics in 1930 for pioneering work on scattering of light?

Answer – Chandrasekhara Venkata Raman

5. The book ‘281 and Beyond’ is an autobiography of which Indian cricketer?

Answer – VVS LAXMAN

Amazon Quiz Answers Today -Bose wireless headphones Quiz Answers 5th January 2019 –

Q1.: Where were the first Winter Olympics held?

Answer: France

Q2.: Jetsun Pema became the Queen of which Asian kingdom following her marriage on October 13, 2011?

Answer: Bhutan

Q3.: Which is the least populated country in the world?

Answer: Vatican City

Q4.: The longest wrestling match in Olympic history was played in the 1912 Summer Olympics. How long did it last?

Answer: 11 hours 40 minutes

Q5.: ‘Claque’ is _____.

Answer: a group of people hired to applaud at a performance

Amazon Quiz Answers Today – Amazon Pay Rs.25000  Quiz Answers 4th January 2019 –

Q1: The unique Chapparam (Chariot) festival 2018 recently commenced in which of the following states?

Ans: Tamil Nadu

Q2: The study of fossils to determine organisms’ evolution and their interaction with each other is called?

Ans: Paleontology

Q3: Khantumm bamboo dance is the folk dance of which state?

Ans: Mizoram

Q4: What is the name of the organization that serves as the governing body of the Olympics?

Answer: IOC

Q5: Les Demoiselles d’Avignon, Weeping Woman and Guernica are famous paintings by which modern artist?

Answer: Pablo Picasso


 

Amazon Quiz Answers Today -Honor Band 4  Quiz Answers 3rd January 2019 –

1. What is the name of the network of highways that connects the four major cities of India – Chennai, Kolkata, Delhi and Mumbai?
Answers – The Golden Quadrilateral

2. Who was the first Indian movie star to be featured on the cover of Time Magazine?
Answer – Parveen Babi

3. What of these Marvel super villains was created when the character accidentally exposed himself to a concentrated burst of gamma rays?
Answer- Abomination

4. An Olympic gold medal is made mostly of which of these metals?
answer- Silver

5. Which planet in our solar system has the shortest day?
answer- Jupiter


 

 

Amazon Quiz Answers Today – Oppo R17 Quiz Answers 2nd January 2019 –

Question1.Which nation’s athletes traditionally enter last in the Parade of Nations at the opening ceremony of the Olympics?

Answer: The host nation

Question 2. What is the official residence of the Pope?

Answer: Apostolic Palace

Question 3. What is the largest living bird by wingspan?

Answer: The Wandering Albatross

Question 4.: Which state recently organized the 3rd Beijing Festival 2018?

Answer: Assam

Question 5.: Oscar Swahn holds the record for being the oldest Olympic medalist. How old was he when he won and made this record?

Answer: 72


 

Amazon Quiz Answers Today – Amazon Pay Quiz 1st January 2019 –

Q1.: Which of these famous painting by Leonardo da Vinci is also known as ‘La Gioconda’?

Answer: The Mona Lisa

Q2.: Which of these popular legends is associated with why the Olympic Marathon is 26 miles and 385 yards long?

Answer: The Greek messenger Pheiddipides died after running that distance

Q3.: Travelling from one pole to another, which of these animals undertakes the world’s longest migration each year?

Answer: Arctic Tern

Q4.: Which was named as the ‘Word of the Year 2018’ by Oxford dictionaries?

Answer: Toxic

Q5.: Who organized the opening ceremonies for the 1960 Winter Olympics?

Answer:  Walt Disney

Amazon Quiz Answers Today – Amazon Pay Quiz 31st December 2018 –

1. Which is the only sea in the world without any coasts?

Answer – Sargasso Sea

2. Along with Spain and France, which is the only other country to have both Atlantic and Mediterranean coastlines?

Answer – Morocco

3. Which of the following superheroes was NOT a founding member of the X-Men?

Answer – Wolverine

4. If you were a cartographer, what would you be studying?

Answer – Maps

5. Which mountain peak is farthest from the center of the Earth?

Answer – Mount Chimbarazo

Amazon Quiz Answers Today – Huawei Mate 20 Pro Quiz 30th December 2018 –

Q1.: Which dinosaur’s name translates to ‘fast thief’ or ‘swift seizer’?

Answer: Velociraptor

Q2.: Who directed the film Bandit Queen?

Answer: Shekhar Kapur

Q3.: In the Marvel universe, who is Scarlet Witch’s twin brother?

Answer: Quicksilver

Q4.: In which year was the first ever Filmfare Award show held?

Answer: 1954

Q5.: Which famous comic book character shares his name with a city in Turkey?

Answer: Batman

 


 

Amazon Quiz Answers – Sony Portable Party Quiz 29th December

Q1.: Which was the first Indian movie that was submitted for an Oscar?

Answer: Mother India

Q2.: Which country boycotted the 1980 Olympics?

Answer: USA

Q3.: What newspaper does Peter Parker work for?

Answer: The Daily Bugle

Q4.: Who was the first Indian to win an Oscar?

Answer: Bhanu Athaiya

Q5.: Featuring over 70 songs, which of these bollywood films holds the record for the highest number of songs?

Answer: Indrasabha


Amazon Quiz Answers – Amazon pay Quiz 28th December

Question 1. Which element was discovered on the Sun before it was discovered on Earth?

Answer: Helium

Question 2. In which country is Mount Vesuvius located?

Answer: Italy

Question 3. In 305 BC, which Maurya ruler defeated Alaxander’s general Seleucus Nicator?

Answer: Chandragupta Maurya

Question 4. The Portsmouth college in UK offers a course to its students in which of these languages?

Answer: Hinglish

Question 5. Which team won the 2018 FIFA Club World Cup?

Answer: Real Madrid

 


 

Amazon Quiz Answers – Amazon pay Quiz 27th December

Question 1. What razor-thin country accounts for more than half of the western coastline of South America?

Answer: Malaysia

Question 2. What is the hardest substance in the human body?

Answer: Monaco

Question 3. Kalia the Crow, Suppandi and Shikari Shambhu belong to which comic book?

Answer: Black Panther

Question 4. Which is the only continent that occupies all four hemispheres?

Answer: Chengila

Question 5. The first iron-cased rockets in the world were successfully developed and deployed for military use by _______. Fill in the blanks.

Answer – France

Amazon Quiz Answers –Honor 8C Quiz 26th December

Question 1. What razor-thin country accounts for more than half of the western coastline of South America?

Answer: Chile.

Question 2. What is the hardest substance in the human body?

Answer: Enamel

Question 3 . Kalia the Crow, Suppandi and Shikari Shambhu belong to which comic book?

Answer: Tinkle

Question 4. Which is the only continent that occupies all four hemispheres?

Answer: Africa

Question 5. The first iron-cased rockets in the world were successfully developed and deployed for military use by ___. Fill in the blanks.

Answer: Hyder Ali and Tipu Sultan


 

Amazon Quiz Answers – Canon DSLR Quiz 25th December

1. Which of these insects is known to have 12,000 eyes?
Answer: Monarch Butterfly.

2. Who founded the Vijayanagara Empire that reigned over South India in the 13th century?
Answer: Harihara I.

3. In Japanese, what is the word for goodbye?
Answer: Sayonara.

4. What does a manometer measure?
Answer: Pressure.

5. Which ocean is home to over 75% of the world’s volcanoes?
Answer : Pacific.

Amazon Quiz Answers – Amazon Pay Quiz 24th December

Q1. Which of these brands derives its name from the Greek goddess of victory?

Answer – Nike

Q2. Who developed the theory of evolution in the famous book ‘On the Origin of Species’?

Answer – Charles Darwin

Q3. Which country has more natural lakes than the rest of the world combined?

Answer – Canada

Q4. Abraham Lincoln was also an accomplished wrestler, and was honored later by the National Wrestling Hall of Fame.

Answer – True

Q5. Which of these countries was the largest producer of sugar in the year 2018?

Answer – Brazil

Amazon Quiz Answers – Apple MacBook Air Quiz 23rd December

1. Which European country is home to the famous city of Transylvania?

Answer – Romania

2. Olympus Mons is the largest mountain in our solar system and is about three times higher than Mt. Everest. On which planet would you find it?

Answer – Mars

3. Which of these mammals lays eggs?

Answer – Echidna

4. Which of these cities is located on two continents?

Answer – Istanbul

5. In which year was Mahatma Gandhi nominated for the Nobel Prize for the first time?

Answer – 1937


 

Amazon Quiz Answers – Apple MacBook Air Quiz 22nd December

 

1. Who wrote the famous book of fables known as the Panchatantra?

Answer: Vishnu Sharma.

2. What is the Roman name of Hecate, the Greek goddess of witchcraft, magic and ghosts?

Answer: Triva.
3. Angel Falls is the world’s highest waterfall that starts at a height of 3230 feet and falls uninterrupted for a height of 2647 feet. Which country is this majestic waterfall located in?

Answer: Venezuela.

4. Started in 1780, what was the name of India’s first English newspaper?

Answer: The Bengal Gazette.

5. Which is the hottest planet in our solar system?

Answer: Venus.

Amazon Quiz Answers – Bose Speaker System Quiz 21th December

1. On average, how long does it take light to travel from the sun to the earth?

Answer – 8 Minutes 20 Seconds

2. In physics, what is the term for a ‘nuclear reaction in which nuclei combine to form more massive nuclei’?

Answer – Fusion

3. What is the name of the deepest point in the ocean?

Answer – Mariana Trench

4. On which day in history did Mahatma Gandhi embark on the famous Dandi March?

Answer – March 12, 1930

5. What is the name of the world’s largest active volcano?

Answer – Maua loa

Amazon Quiz Answers –   Amazon Pay quiz Quiz 20th December

1. 15 August 2015 marked the 40th anniversary of which Indian film?

Answer: Sholay.

2. Entomology is the name of what field of study?

Answer: Insects.

3. Kisan Ghat in Delhi is the memorial ground of which famous leader?

Answer: Choudhary Charan Singh.

4. What is the name of India’s first indigenously built submarine?

Answer: INS Shalki.

5. Who among these is the chief legal advisor to the Government of India, and is the primary lawyer for GOI in the Supreme Court?

Answer : Attorney General.

Amazon Quiz Answers –  Huawei Mate20 Pro Quiz 19th December

Q1. The Ozone Layer protects us from what kind of harmful radiation ?

Answer: Ultraviolet radiation

Q2. In 2008, who became the first Indian actor to receive the prestigious Malaysian title, Datuk?

Answer: ShahRukh Khan

Q3. Thomson seedless, Bangalore Blue, Anab-e-Shahi are the varieties of which fruit in India?

Answer: Grapes

Q4.: Which leader did Mahatma Gandhi call the Prince among Patriots?

Answer: Netaji Subhas Chandra Bose

Q5.: Who was first female to become the governor of an Indian state?

Answer:Sarojini Naidu

Amazon Quiz Answers –  Fossil Smartwatch Quiz 18th December

Q1. By what name is K’ung Fu-Tzu better known to the Western world?

Answer: Confucius

Q2. Introduced in 1796, which was the first successful vaccine developed in history?

Answer: smallpox

Q3. With which dance form would you associate the famous dancers Rukmini Devi Arundale and Yamini Krishnamurthy?

Answer: Bharatanatyam

Q4. In cricket, what do you call a run taken when the ball passes the batsman without touching his bat or body?

Answer: Bye

Q5. Which of these herbs, used extensively in Indian cuisine, is referred to as ‘dhania’ in Hindi?

Answer: coriander


 

Amazon Quiz Answers –  Oneplus 6T Quiz 17th December

Q1.former top ranking pro golfer vijay singh is from which country?

Answer – Fiji

Q2. In India What is the Function of Lifeline Express Train?

Answer – Hospital

Q3. Which of These countries was NOT a Soviet Republic in USSR?

Answer – Serbia

Q4. In which language was the classic work of Leo Tolstoy, ‘War and Peace’ originally written in?

Answer – Russian

5. In which year did India join the United Nations?

Answer – 1945

Amazon Quiz Answers –  Rs.50000 Amazon Pay Quiz 16th December 

1. Which Indi-pop singer’s former name was ‘Sujata’, and is known for her hit pop song ‘Made in India’?

Answer. Alisha Chinai

2. Which of these big cat species is known to have a tuft or a bunch of hair at the end of their tail?

Answer. Lions

3. In geometry, which figure gets its name from the Greek word for ‘table’?

Answer. Trapezium

4. In which ocean is the island of Madagascar located?

Answer. Indian Ocean

5. The name of which city comes from two words meaning ‘market for areca nut’ in the local language?

Answer. Guwahati

Amazon Quiz Answers –  Sny Portable Party System Quiz 15th December

Q1. what is a fathometer used to measure?

Answer – Ocean Depth

Q2. Where in the human body is the stapedius muscle situated ?

Answer – Ears

Q3. Which of these Raj Kapoor Starters was also released overseas as ‘The Vagabond’?

Answer – Awara

Q4. If you were a cartographer, what would you be studying?

Answer – Maps

Q5. In which city can you find the mausoleum of Mughal Empress Arjumand banu Begam

Answer  – Agra

Amazon Quiz Answers –  Amazon Pay Quiz 14th December

Q1. M.K. Gandhi lived in a farm in South Africa named after a famous Russian novelistName the author

Answer – Leo Tolstoy

Q2.Which of these elements is NOT named after a scientist?

Answer –Ruthenium

3. The archeological remains of which institution is found in the vicinity of a town called Bihar Sharif in the eastern part of India?

Answer – Nalanda University

4. One of the oldest sanctuaries in India is the Garampani Sanctuary. Which state is it located in?

Answer – Assam

5. __ is a philosophical perspective that views the universe and everything in it as a kind of machine-made up of connected but distinct parts?

Answer – mechanism

Amazon Quiz Answers –  Amazon Pay Quiz 13th December

Question 1: in which country is mount Vesuvius located?

Answer – Italy

Question 2: what temperature is the same in both Celsius and Fahrenheit?

Answer – -40

Q3: what of these antagonist characters was created by novelist J.K Rowling

Answer – A – Lord Voldemort

Q4 – What was Real Name of Pope John Paul 2

Answer – Karol Józef Wojtyła

Q5 – yakshagana is a traditional theater from originating from which Indian state
Answer – Karnataka

Amazon Quiz Answers –  Amazon Pay Quiz 12th December

1. Which is the largest internal organ in the human body?

Answer: Liver

Q2. Adele performed the theme song to which James Bond film?

Answer: Skyfall

Q3. Which of these did Alfred Nobel invent?

Answer: Dynamite

Q4. Which country hosted the Summer Olympics in 2016?

Answer: Brazil

Q5. Apart from Venus, which planet rotates from east to west?

Answer: Uranus


 

Amazon Quiz Answers –  Amazon Pay Quiz 11th December

Question1 – Castella, Tres Leches, Brigaderio, and Oliebollen are names of  ___?

Answer – Desserts (3rd)

Question 2 – ____ is the fear of going to bed. Fill in the blanks?

Answer – clinophobia

Question 3 – What is the Currency of Sweden?

Answer – Krona

Question 4 – Cyril Ramaphosa, who is expected to be the chief guest at the 2019 Republic Day of India is President of which African country?
Answer: South Africa

Question 5. Which country recently announced plans to become the world’s first country to make its public transportation free for everyone by 2019?
Answer: Luxembourg

Amazon Quiz Answers –  Amazon Pay Quiz 10th December

Question 1. In the 2019 ‘live action’ remake of the famous 1994 animated movie ‘Lion King’, which actor will be reprising his original role as Mufasa?

Answer – James Earl Jones

Question 2. What was the term used to refer to British women who fought for women’s right to vote in the early 20th century?

Answer – Suffragettes

Question 3. Which is the only bird that is able to fly backwards?

Answer – HummingBird

Question 4. India’s longest rail-road bridge ‘Bogibeel Bridge’ is built over which of the following rivers?

Answer – Brahmaputra

Question 5. n which European city would you find the famous Blue Domed Church?

Answer – Santorini, Greece

 Answers Of Amazon iPhone Xs Quiz – 9th December

Question 1. What is the name of the first historically confirmed female pharaoh of ancient Egypt?

Answer – Sobekneferu

Question 2. Which of these species is the world’s largest living primate?

Answer – Gorilla

Question 3. What is the hard white material that makes up an elephant’s tusk called?

Answer – Ivory

Question 4. What is the world’s largest venomous snake?

Answer – King Cobra

Question 5. The point on earth farthest from the earth’s center, or closest to the moon falls in which country?

Answer – Ecuador

 Answers Of Amazon Pay  Quiz of 8th December

Question 1. The collective noun for a group of kittens is a ‘_____ of kittens’. Fill in the blanks.

Answer: Kindle.

Question 2. Which country was formerly called Ceylon?

Answer: Sri Lanka.

Question 3. Panthera Tigris is the scientific name for which well-known animal?

Answer: Tiger.

Question 4. In the popular TV show ‘The Simpsons’, what is the name of the beer that is served in the town of Springfield?

Answer : Duff.

Question 5. Considered to be the oldest neutral country, which country has not fought in any wars since 1814?

Answer : Sweden.


 

 Answers Of Amazon Armani Watch  Quiz of 7th December

Question 1. Which nation was the first to give women the right to vote?

Answer – New Zealand

Question 2.Paul Michael Levesque is the real name of which famous pro-wrestler?

Answer – Triple H

Question 3. Which ancient empire was ruled by Xerxes the Great in the fifth century BC?

Answer – The Persian Empire

Question 4. Which northern animal is known as the Gulo Gulo in Latin?

Answer – Wolverine

Question 5. Which continent has the fewest flowering plants?

Answer – Antartica

 Answers Of Amazon OnePlus 6T Quiz of 6th December

Question 1. Which of these birds is known for laying its eggs in the nests of other birds?

Answer – Cuckoo

Question 2. Which is the world’s largest living fish?

Answer – Whale Shark

Question 3. ‘Anura’ is the scientific name for which animal?

Answer – Frog

Question 4. Which animal has the highest blood pressure in the world?

Answer – Giraffe

Question 5. Which mountain peak is farthest from the center of the Earth?

Answer – Mount Chimborazo


Amazon Quiz 5 December – Answers And Win Rs 5000

Question 1.: Historically, did a Grand Slam event ever have to stop play due to extreme heat?

Answer: Yes

Question 2.: Which member of the cat family is the only one that cannot retract its claws?

Answer: Cheetah

Question 3.: Which country is home to the world’s largest number of wild tigers?

Answer: India

Question 4.: Which famous comic book character shares his name with a city in Turkey?

Answer: Batman

Question 5.: Which animal features in the official logo of the World Wildlife Fund?

Answer: The Giant Panda


 

Answers of 4th December Amazon Quiz – Saravanan Carvaan

Question 1. The collective noun for a group of giraffes is a ‘___ of giraffes’. Fill in the blanks.

Answer – Tower

Question 2. Wolverine, also known as Gulo gulo is the member of which animal family?

Answer – Weasel

Question 3. Churchill, Sherman and Panzer and the names of ____?

Answer – Military Tanks

Question 4. Which of these can a horse NOT do?

Answer – Vomit

Question 5. ___ was the name of the network of computers which is said to have formed the technical foundations for the Internet. Fill in the blanks.

Answer – ARPANET


Answers of 3rd December Amazon Quiz – Saravanan Carvaan

Question 1. Which are the largest subspecies of the Tiger?

Answer – The Siberian Tiger

Question 2. Which female character from Greek mythology brought evil into the world when her curiosity compelled her to open a magical box?

Answer – Pandora

Question 3. Which of these crawly creature is said to have the highest number of legs – which can go up to 200 pairs?

Answer – Millipede

Question 4. In physics, what is the term for a ‘nuclear reaction in which nuclei combine to form more massive nuclei’?

Answer – Fusion

Question 5. A crocodile cannot stick out its tongue.

Answer – True

 


Answers of 8th August Amazon Quiz – Saravanan Carvaan

Questions & Answers

 

Q1. Currently along with Venezuela, which country has bagged the highest number of Miss World pageants?

Answer – India

Q2. In the FIFA World Cup, the ‘Golden Glove Award’ is awarded each season to whom?

Answer – The Best Goalkeeper

Q3. Which of these is a folk dance form that originated in Maharashtra?

Answer – Lezim

Q4. Castella, Tres Leches, Brigadeiro, and Oliebollen are all names of _?

Answer – Desserts

Q5. With reference to NBA basketball, what does the term MVP stand for?

Answer – Most Valuable Player

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here