Amazon Quiz Answers Today – Answer Of OnePlus TV Quiz

Amazon Quiz Answers, Today’s Amazon Quiz Answers, Amazon Today’s Quiz Answers, Amazon Quiz Time 8-12 PM, Amazon Daily Quiz Time, Amazon Today Quiz Time Answers, Amazon Today Quiz Answers, Amazon Daily Quiz Time Answers – Enjoy More Free Recharge Tricks & Amazon Shopping Offers With Bigtricks.in

Hello Guys. We are here uploading All The Amazon Quiz Answers. You Can Win Daily Prizes with Amazon Quiz. It Takes Only 5 Question Answers & You Can Win Prizes worth Rs.1Lac. Amazon Updates Quizzes Daily with New Questions & New Answers. Keep Visiting For More Updates & Amazon Quizzes.
Winners of The Amazon Quiz will be announced by mail from Amazon Looks like the below screenshot.

Contents of Post

Today’s Amazon Quiz Details –

Amazon Quiz Details
Today’s Amazon Quiz Title

OnePlus TV

Quiz Date07/03/2021
Number Of Winners 1
Winner Prize

OnePlus TV

Winner’s List Will be Announced on31  March 2021

1. Visit Amazon Fun Zone – Click Here

2. Once You Download The App, log in to Your Account.

3. Now Scroll on the Homepage & See for the Amazon Quiz Banner.

4. Click on The Banner & Proceed to Take the Quiz.

5. Now On Quiz Page Fill the Answers from Answers Section (Added Below)

amazon quiz

6. Once You complete the Quiz. If You win you will Get The Prize mail on Your Registered Mail.

7. Read the Answers below Sections Daily & Get All the Amazon Quiz Answers.

Amazon Quiz Answers

Click Here For The Quiz Page’

Join Our Telegram Channel For Instant Updates | Join Now..

 

Amazon Quiz Answers Today 7 March 2021 – Win One Plus TV

Question 1. The World Sustainable Development Summit (WSDS) is the annual flagship event of which organisation in India?

Answer – TERI
Question 2. Recently India celebrated the birth centenary of which legendary vocalist hailed as a modern day Tansen?

Answer – Pandit Bhimsen Joshi
Question 3. What is the name of the world’s first all-civilian astronaut mission annouced by SpaceX?

Answer – Inspiration4
Question 4. What is the full name of this fashion doll introduced in 1959 by the American toy company Mattel, Inc?

Answer – Barbara Millicent Roberts
Question 5. How many players per team are there in this competitive sport played in water?

Answer – 7

Amazon Quiz Answers Today 6 March 2021 – Win  Rs.10000

Question 1 – The tradition of what is known to have begun in Raghurajpur, a heritage cloth crafts village in Odisha?

Answer – Aatmanirbharta
Question 2 –Which company manufactures the Tejas Light Combat Aircraft?

Answer – Pattachitra
Question 3 – The tradition of what is known to have begun in Raghurajpur, a heritage cloth crafts village in Odisha?

Answer – Project Loon
Question 4 –This phone belongs to the biggest technology company of which country?

Answer – South Korea
Question 5 – Which of the following facts are NOT true about this bird?

Answer – Cannot fly backwards

Amazon Quiz Answers Today 3 March 2021 – Win  Rs.15000

Q1. Agnes Keleti, who recently celebrated her 100th birthday, is considered the world’s oldest surviving what?
Answer. Olympic champion

Q2. Which country was the country of focus at the 51st International Film Festival of India, Goa?
Answer. Bangladesh

Q3. The 2021 Republic Day tableau of which state/UT featured the Indian Astronomical Observatory located in Hanle?
Answer. Ladakh

Q4. In which category did this famous musician win the Nobel Prize in 2016?
Answer. Literature

Q5. Which of the following is a feature of this website?
Answer. Repinning

Amazon Quiz Answers Today 2  March 2021 – Win  JBL Earphones

Question 1 – Which of these events, addressed by PM Narendra Modi, is celebrated every year from January 12 to 16?

Answer – National Youth Parliament Festival
Question 2 –Vishwa Hindi Divas is celebrated on January 10 to commemorate the anniversary of the first World Hindi Conference held in which city?

Answer – Nagpur
Question 3 – The 2021 Republic Day tableau from which of these departments depicted the process of COVID-19 Vaccine development ?

Answer – Department of Biotechnology
Question 4 –This fruit is native to which country?

Answer – china
Question 5 – What kind of doctors specialise in the study of this vital organ?

Answer – Cardiologist

Amazon Quiz Answers Today 1 March 2021 – Win  Rs.10000

Question 1 – Joyshree Das Verma has recently been appointed as the Honorary Consul in North-East India by which foreign country?

Answer – Israel
Question 2 – Which architectural marvel featured on the Gujarat tableau at the 2021 Republic Day parade?

Answer – Sun temple at Modhera
Question 3 – What was the name given to the Startup India International Summit organised in January 2021?

Answer – Prarambh
Question 4 – Which vitamin will you not find in this food item?

Answer – Vitamin C
Question 5 – By which of the following names can you refer to this symbol?

Answer – Octothorpe

Amazon Quiz Answers Today 28 February 2021 – Win Samsung Smart TV

Question 1 – Joyshree Das Verma has recently been appointed as the Honorary Consul in North-East India by which foreign country?

Answer – Israel
Question 2 – Which architectural marvel featured on the Gujarat tableau at the 2021 Republic Day parade?

Answer – Sun temple at Modhera
Question 3 – What was the name given to the Startup India International Summit organised in January 2021?

Answer – Prarambh
Question 4 – Which vitamin will you not find in this food item?

Answer – Vitamin C
Question 5 – By which of the following names can you refer to this symbol?

Answer – Octothorpe

Amazon Quiz Answers Today 28 February 2021 – Win Rs.25000

Q1 – Which Union Territory presented its tableau for the first time ever at the 2021 Republic Day parade?

Answer – Ladakh

Q2 – What type of vessel is Sagar Anveshika, that was recently launched by Union Minister for Earth Sciences Harsh Vardhan?

Answer – Coastal research vessel

Q3 – Satya Paul, who recently passed away, was a well known entrepreneur in which field?

Answer – Fashion

Q4 – What is the term given for three consecutive strikes in this target sport?

Answer – A Turkey

Q5 – Apart from this artist, which other artist has also won three Grammys for the album of the year?

Answer – Stevie Wonder

Amazon Quiz Answers Today 25 February 2021 – Win Sony DSLR Camera

1. A massive forest fire recently occurred at the Dzukou Valley, located at the border of which two Indian states?
Answer : Nagaland-Manipur

2. Which artist’s portrait “Young Man Holding a Roundel” recently sold for $92.2 million at a Sotheby’s auction?
Answer : Sandro Botticelli

3. What’s the name of the Declaration on Seafarer Wellbeing and Crew Change’, recently released by the global maritime industry?
Answer : Neptune Declaration

4. What was the hiding place of this German-Dutch diarist of Jewish heritage?
Answer : Amsterdam

5. Which piece in this board game can only move diagonally?
Answer : Bishop


Amazon Quiz Answers Today 24 February 2021 – Win Rs.5000 

Question 1 – Celebrating its 125th anniversary this year, Prabuddha Bharata is a monthly journal initiated by which famous Indian in 1896?

Answer – Swami Vivekananda

Question 2 – Which ground will host the final of the inaugural ICC World Test Championship?

Answer – Lords

Question 3 – Currently in news, the Davos Dialogue is associated with which organisation?

Answer – World economic forum

Question 4 – Which play by this English playwright is the longest?

Answer – Hamlet

Question 5 – This famous portrait was originally called as what in Italy?

Answer – La Gioconda

Amazon Quiz Answers Today 23 February 2021 – Win Echo Studio

Q1- Which country recently connected its Hualong One nuclear reactor to the power grid?
Answer- China

Q2- Amrut Mahotsav’ is the name given to what upcoming celebration?
Answer- 75th anniversary of India’s independence

Q3- Paul J. Crutzen, a Dutch atmospheric chemist who recently passed away, won the Nobel Prize in Chemistry for predicting what?
Answer- Ozone holes

Q4- The original classic version of this world’s best-selling toy does not feature which of the following colours?
Answer- Black

Q5- Often made of plastic or metal, what is the tiny piece at the end of this cord called?
Answer- An Aglet


 

Amazon Quiz Answers Today 22 February 2021 – Win Rs.20000

Question 1 – Which company has become the country’s first telecom company to successfully demonstrate and orchestrate live 5G service?

Answer – Airtel

Question 2 – In which country is the Mount Merapi volcano located?

Answer – Indonesia

Question 3 – Black Ops Cold War’ is the lastest release from which iconic game franchise?

Answer – Call of Duty

Question 4 – What children’s nursery rhyme with this object in its title is thought to be, by one interpretation, about the Black Death in Europe?

Answer – Ring a Ring a Roses

Question 5 – Which country consumes this food the most per capita?

Answer – Switzerland

Amazon Quiz Answers Today 21 February 2021 – Win OnePlus Smart TV

Q1 – The UP government launched a series of centenary celebrations through February 4, 2022 in all 75 districts of the state to commemorate what?

Answer – chauri Chaira incident

Q2 – Andy Jassy is set to become the next CEO of which global tech behemoth?

Answer – Amazon

Q3 – In which neighbouring country did military seize power in February 2021, declaring a state of emergency for 1 year?

Answer – Myanmar

Q4 – According to the nursery rhyme, how many full bags of wool does this colour sheep have?

Answer – Three

Q5 – Which of the following terms is not associated with this geographical feature?

Answer – Current

Amazon Quiz Answers Today 20 February 2021 – Win SmartWatch

Q1. Which premier first-class domestic tournament got cancelled for the first time in 87 years?
Answer: Ranji trophy

Q2. Gold Demand Trends’ is a report released by which organisation?
AnsweR: World gold council

Q3. Which country has recently developed a futuristic ‘floating’ train that can hit the speeds of 620 km per hour?
Answer: China

Q4. This candy bar was named “The Most Influential Candy Bar” by which magazine?
Answer: Time

Q5. This fruit does not occur naturally, but is rather a hybrid of the mandarin and which other fruit, also known as the ‘Chinese Grapefruit’?
Answer: Pomelo

Amazon Quiz Answers Today 19 February 2021 – Win Rs.15000

Question 1 – What is the name of the initiative launched by India to gift COVID-19 vaccines to neighbouring countries?

Answer – Vaccine Maitri

Question 2 – Which Indian Air Force jet performed the spectacular Charlie manoeuvre at the 2021 Republic Day Parade?

Answer – Rafale

Question 3 – According to this app’s website, whistleblower and privacy advocate Edward Snowden uses it every day. Which messaging app?

Answer – Signal

Question 4 – Which French queen is associated with a quote about this food, though it is not proven to be true?

Answer – Marie Antoinette

Question 5 – What is this flower that is still offered to fallen soldiers because it symbolizes eternal sleep and resurrection?

Answer – Poppy

Amazon Quiz Answers Today 18 February 2021 – Win Armani Watch

Question 1 – Cornwall, chosen as the venue of the G7 summit 2021, is located in which country?

Answer – UK

Question 2 – Which of these is one of the costliest mushrooms in the world that grows in Jammu and Kashmir’s Doda district?

Answer – Gucchi

Question 3 – James Naismith, recently featured in a Google Doodle, was the inventor of which game?

Answer – Basketball

Question 4 – The mascot of which fast-food restaurant can we see in this picture?

Answer – MC Donald’s

Question 5 – Who is being depicted on this US dollar bill?

Answer – Benjamin Franklin

Amazon Quiz Answers Today 17 February 2021 – Win Rs.10000 Amazon Pay Cash

Q1: Which of these cricketers has scored a hundred, each of the 3 times in Test cricket that he crossed 50 runs?
Answer: Fawad Alam
Q2: Which of this is a recently released book by Ramachandra Guha?
Answer: The commonwealth of cricket
Q3: Apple, Amazon and Google have recently suspended which social networking app?
Answer: Parler
Q4: This tourist attraction is situated on the South Bank of which river in London?
Answer: Thames
Q5: This geometric shape is generally used for which Traffic sign?
Answer: Stop sign

Amazon Quiz Answers Today 16 February 2021 – Win HP Omen Gaming Laptop

Q1: In Which State Is Thiruvalluvar Day Celebrated On The 2nd Day Of The Thai Month?
Answer: Tamil Nadu
Q2: What Transport Service Was Recently Lauched Between Chandigarh And Hisar?
Answer: Air Taxi
Q3: Prakritik Paint’- A First Of Its Kind Has Recently Been Launched By Which Organisation?
Answer: Khadi And Village Industries Commission
Q4: Which Of These Following Things Is NOT True About This Flower?
Answer: They Only Come In One Colour
Q5: This Glass Is Traditionally Used To Drink And Taste Which Of The Following Alcoholic Beverages?
Answer: Wine

Amazon Quiz Answers Today 15 February 2021 – Win Rs.20,000 Amazon Pay Cash

Q1. In which country did archaeologists recently discover the world’s oldest known cave art — a life-sized picture of a wild pig?
Answer – Indonesia
Q2. Google recently acquired which company, best known for its fitness bands and smartwatches, for $2.1 billion?
Answer  – Fltblt
Q3. Sadyr Japarov recently won the Presidential election in which country?
Answer  – Kyrgystan
Q4. What was Spain’s previous currency, before they switched to this one?
Answer  – Peseta
Q5. What is the title of the Disney movie that features this breed of dog and was adapted from Dodie Smith’s novel?
Answer  – 101 Dalmations

Amazon Quiz Answers Today 14 February 2021 – Win HP Omen Gaming laptop

Q1. lnji, a 61-year-old female Sumatran who recently passed away at Oregon Zoo, was the world’s oldest what?
Answer – Orangutan
Q2. In cooperation with the United Nations and the World Bank, which country organized the ‘One Planet Summit‘ in January 2021?
Answer – France
Q3. Which organisation releases the Financial Stability Report in India?
Answer – RBI
Q4. What is the name of this bridge, used as part of the track for the Hogwart’s Express in the Harry Potter movies?
Answer – Glenfinnan Viaduct
Q5. The World Championship in which – of these sports is held in this Y theatre?
Answer – Snooker

Amazon Quiz Answers Today 12 February 2021 – Win Amazonbasics LED TV

Q1. By what name do we now know the BRICS Bank?

Ans– New Development Bank

Q2. Claire Polosak made history as she was named the 4th umpire for the India vs Australia 3rd Test, which country is she from?

Ans– Australia

Q3. As per UNICEF, which country recorded the highest number of births on New Year’s Day 2021?

Ans– India

Q4. They are fed by their parents carrying fish in their bills, what are the babies of this bird called?

Ans– Puffling

Q5. What unit is used to measure the speed of this device?

Ans– Mickeys per second

Amazon Quiz Answers Today 11 February 2021 – Win Polarid SNAP Touch 2.0 Camera

1. Which app was launched by the Ministry of External Affairs to connect with the nearly 3.12-crore strong Indian diaspora across the world

Answer: Global Pravasi Rishta

2. What was recently launched by Prime Minister Narendra Modi, that measures the actual length of a second?

Answer: National Atomic Timescale

3. Who, at the age of 15, invented the tactile system for reading and writing for use by people who are blind or visually impaired?

Answer: Louis Braille

4. Originated during the Italian Renaissance in the 15th century, what is this type of dance called?

Answer: Ballet

5. Name this Guardian of the Galaxy character who often branches out of his comfort zone to help keep the people of the universe safe?

Answer: Groot

Amazon Quiz Answers Today 10 February 2021 – Win Rs.20000

Q1. In January 2021, India sent its 40th scientific expedition to which destination?

Ans– Antarctica

Q2. Buta Singh, who recently passed away, held which of these posts in the Union Cabinet from 1986- 1989?

Ans– Minister of Home Affairs

Q3. In December 2020, Zhong Shanshan became Asia’s man?

Ans– Richest

Q4. Name this genus of herbivorous lizards that are native to the tropical areas of Mexico.

Ans– Iguana

Q5. Which popular Italian astronomer’s statue is this?

Ans– Gallleo Galllel

Amazon Quiz Answers Today 9 February 2021 – Win Vivitar Telescope Refractor

 

Q1. Which organisation has recently launched Digital Payments Index (DPI) to capture the extent of digitisation of payments in the country?

Ans– RBI

Q2. Maharana Pratap Sagar, also known as Pong Dam Lake, is located in which Indian state?

Ans– Himachal Pradesh

Q3. Which French fashion designer, known for his avant-garde style and Space Age designs, passed away in late December 2020?

Ans– Pierre Cardin

Q4. What is the name of this structure, said to be built by Pharoah Khafre and built out of only one block of limestone?

Ans– Sphinx

Q5. In which country would you come across the ‘highland pipers‘?

Ans– Scotland

Amazon Quiz Answers Today 8 February 2021 – Win Rs 5000 Pay Balance

Q1- India’s highest meteorological centre has recently been opened in which place?
Ans- Leh

Q2- In which country’s national anthem was the phrase ‘young and free’ changed to ‘one and free’?
Ans- Australia

Q3- Unicas, a joint venture between Cashaa and the United Multistate co-op society, is the world’s first physical bank for what?
Ans- Cryptocurrencies

Q4- With which Apple product are you most likely to use this ‘pencil’?
Ans- iPad

Q5- Name this piece of cutlery that has been used in the Asian countries since the ancient times?
Ans- Chopsticks

Amazon Quiz Answers Today 7 February 2021 – Win Oculus VR Gaming System

Q1. 21-year-old Arya Rajendran from Thiruvananthapuram is set to become one of the youngest to hold which post in India?
Ans– Mayor ofa city
Q2. Which company launched India’s first indigenously developed pneumococcal vaccine, Pneumosil?
Ans– Serum Institute
Q3. Sea of Galilee, the lowest freshwater lake on Earth, is located in which country?
Ans– Israel
Q4. What is the name of this flower that represents purity and rebirth?
Ans– White Lily
Q5. Name the brand of cars
Ans– Jaguar

Amazon Quiz Answers Today 6 February 2021 – Win Rs.10000

Q1. Who was the Man of the Series in the recently concluded Test series between India and Australia?
Ans– Pat Cummins
Q2. UNGA celebrated the first ever 5 international Day of .\ on 27 December 2020. Fill in the blanks “J
Ans– Epidemic Preparedness
Q3. Which is the first private company in India to successfully test launch a homegrown rocket engine?
Ans– Skyroot Myspace
Q4. Which popular medium-sized dog breed is this?
Ans– Golden Retriever
Q5. Name this video game character created by Nintendo.
Ans– Mario

Amazon Quiz Answers Today 5 February  2021 – Win Rs.25000

Q1. Which political figure born on 17th January, was also a popular actor starring in movies such as Sathi Leelavati, Rajakumari and Mohini?
Answer – MG Ramachandran
Q2. Which of these is true about the Union Budget about to be presented in 2021?
Answer – All of these
Q3. Which of these is the name of a coastal defence exercise conducted by the Indian Navy in January 2021?
Answer – Sea Vigil- 21
Q4. Which fact about this animal is incorrect?
Answer – A female ls called a stallion
Q5. Which ball and net sport is being played in this picture?
Answer – Lacrosse

Amazon Quiz Answers Today 4 February  2021 – Win Samsung Galaxy Watch 2

Q1. The IMO has launched an initiative where citizens would be able to record realized weather and upload local weather conditions. Expand IMD
Ans– India Meteorological Department
Q2. Which of these is the name of an upcoming Bollywood film starring Vineet Kumar Singh?
Ans– Aadhar
Q3. Who has been awarded the ICC Men’s Test Cricketer of the Decade award?
Ans– Steve Smith
Q4. This animal’s gender is determined by the temperature of the sand they are laid in. What is it called?
Ans– Sea Turtle
Q5. ‘Zazu’ in ‘The Lion King‘ was this bird. What is it called?
Ans– Hornblll

Amazon Quiz Answers Today 3 February  2021 – Win Rs.10000

Q1. Which famous gentleman whose birthday is in January, was Mayor of Kolkata from August 1930- April 1931, succeeded by Bidhan Chandra Roy?
Ans– Subhash Chandra Bose
Q2. Chandrikapersad Santokhi, the Chief Guest of the 2021 Republic Day parade, is the President of which country?
Ans– Suriname
Q3. India batted the 2nd most overs in the 4th innings to draw a Test in Australia this century at the SCG, which tountry leads this list?
Ans– South Africa, Adelaide
Q4. Which holiday is associated with this picture?
Ans– Easter Sunday
Q5. Belonging to the rodent family, what kind of animals are these?
Ans– Prairie dogs

Amazon Quiz Answers Today 2 February  2021 – Win Echo Dot 

Q1. Recently, James Harden who has been an All-Star representing the Houston Rockets, was traded to which team in the NBA?
Ans– Brooklyn Nets
Q2. Who among these is NOT one of the directors of the Hindi language anthology film ‘Unpaused’?
Ans– Anurag Basu
Q3. Which day observed annually on 24th January, was initiated by the Ministry of Women and Child Development?
Ans– National Girl Child Day
Q4. Identify this famous tourist attraction in Europe (few Bollywood songs have also been shot here)
Ans– Santorini
Q5. The gentleman in the picture is impersonating which legend from the world of music?
Ans– Elvis Presley

 

Amazon Quiz Answers Today 31 January 2021 – Win GoPro Hero 

Q1. Lilly Aspell is known for playing the younger version of which superhero?
Ans– Wonder Woman
Q2. An underwater exploration project is scheduled to begin to assess the age of a chain of shoals between India and Sri Lanka, known as what?
Ans– Ram Setu/Adam’s Bridge
Q3. On the occasion of Makar Sankranti, many pilgrims take a dip at Gangasagar. In which state is it located?
Ans– West Bengal
Q4. Initially transparent, what colour does this animal’s blood change to when oxidized?
Ans– Blue
Q5. What is this game that is usually played on a board made of plywood?
Ans– Carrom

Amazon Quiz Answers Today 30 January 2021 – Win Oppo A53

Q1. A new Amazon Prime series starring Saif Ali Khan is named after which of these?
Answer– A dance performed by Lord Shiva
Q2. The ‘Black Vault’- a website, recently published 2700 pages of declassified CIA documents on what?
Answer– UFOS
Q3. Who won the Rachael Heyhoe- Flint Award for ICC Female Cricketer of the Decade?
Answer– Ellyse Perry
Q4. This UNESCO World Heritage site in South India was the capital of which empire?
Answer– Vijaya Nagar
Q5. What is this famous memorial known as?
Answer– Mount Rushton

Amazon Quiz Answers Today 28 January 2021 – Echo Dot

Q1. Madhya Pradesh has launched India’s first hot air balloon safari in which national park?
Answer– Bandhavgarh National Park
Q2. Founded by Gurudev Rabindranath Tagore in 1921, which is also the oldest Central University in India?
Answer– Visva-Bharati
Q3. USA has recently announced plans to have the first nuclear reactor built at which place by the end of 2026?
Answer– Moon
Q4. This airlines shares its name with which of the following?
Answer– A color
Q5. This device was widely used in Western Europe to do what up until the sixteenth century?
Answer– Keep time

Amazon Quiz Answers Today 27 January 2021 – Win Rs.10000

Q1. Founded by Sir Syed Ahmed Khan, which university celebrated 100 years of its academic excellence in 2020?
Ans– Aligarh Muslim University
Q2. Which company manufactures the Super Hornet supersonic jets?
Ans– Boeing
Q3. The art of making Monpa handmade paper originated over 1000 years ago. In which Indian state was this recently revived?
Ans– Arunachal Pradesh
Q4. Which organisation uses this flag?
Ans– European Unlon
Q5. Name this famous building in the USA
Ans– Empire State Bulldlng

Amazon Quiz Answers Today 25 January 2021 – Win Rs.5000

Q1. Which country recently became the first country in the world to approve sale of lab-grown chicken meat?
Answer– Singapore
Q2. The Minister for Petroleum & Natural Gas and Steel recently dedicated which basin, the 8th producing basin of India, to the nation?
Answer– Bengal Basin
Q3. US Vice president Mike Pence recently announced that the United State’s Space Force enlistees will be referred to as what?
Answer– GuardiAnswer
Q4. Which of these clubs has the footballer featured in this visual NOT represented?
Answer– Barcelona
Q5. Which famous band was this singer part of?
Answer– Queen

Amazon Quiz Answers Today 24 January 2021 – Win iphone12

Q1. From wich country did Myanmar Navy acquire its first and only submarine – UMS Minye Theinkhathu?
Ans– India
Q2. In December 2020, President Bidya Devi Bhandari dissolved which country’s parliament amidst political turmoil?
Ans– Nepal
Q3. Jewar Airport is the newly proposed international airport in which Indian state?
Ans– Uttar Pradesh
Q4. What is the name of this famous sculpture?
Ans– David
Q5. Which fictional character wore this gauntlet and vaporised half of the living creatures in the universe?
Ans– Thanos

Amazon Quiz Answers Today 23 January 2021 – Win LED TV

1. Air pollution
2. Victory in Indo-Pakistan War of 1971
3. Jupiter and Saturn
4. Bharatanatyam
5. London

Amazon Quiz Answers Today 22 January 2021 – Win Rs.20000

Q1. A number of residents of Hurling village spotted which rare animal (scientific name- Capricornis thar) in the cold deserts of Spiti valley?

Answer– Himalayan serow

Q2. As per a recent ruling by the Court of Arbitration for Sport, which country cannot use its name, flag, and anthem at the next two Olympics?

Answer– Russia

Q3. Which tech giant teamed up with several major technology companies to form a new industry group called the “Modern Computing Alliance”?

Answer– Google

Q4. Which of these breads cannot be made using the technique shown in the picture?

Answer– Roti

Q5. What is the name of this large headed, short-tailed bird commonly found in the tropical regions of Africa, Asia and Oceania?

Answer– Kingfisher

Amazon Quiz Answers Today 21 January 2021 – Win Philips Induction Cooktop

Q1. Which of these cricketers hit the first double century in Test cricket in 2021?

Answer – Kane Williamson

Q2. Swadhinata Sarak is going to open in 2021 between India and which neighbouring country?

Answer – Bangladesh

Q3. What new parameter has been added to UNDP’s Human Development Index-2020?

Answer – Planetary Pressures

Q4. Identify the famous fast-food chain.

Answer – KFC

Q5. In which of these movies did he NOT have a cameo?

Answer– Justice League

Amazon Quiz Answers Today 20 January 2021 – Win Rs.10000

Q1. ICGS Saksham was built by Goa Shipyard Limited for whom?
Answer– Indian Coast Guard
Q2. What kind of service is eSanjeevani deployed nationally by the Ministry of Health & Family Welfare?
Answer– Telemedicine
Q3. The lotus, the peacock and the banyan tree will be the main themes for what building, being constructed by Tata Projects Ltd?
Answer– New Parliament
Q4. They are the only big cats that live in groups. What is the group called?
Answer– Pride
Q5. By what name do we know this statue better?
Answer– The Thinker

Amazon Quiz Answers Today 17 January 2021 – Win iPhone 12

Q1- Which former Indian president’s forthcoming memoir is titled ‘The Presidential Years‘?
Answer. Pranab Mukherjee
Q2- Roscosmos, who recently ( launched the Angara A5 rocket, .\ is the space agency of what country?
Answer. Russia
Q3- Which country was recently announced as the host of the 2030 Asian Games?
Answer. Qatar
Q4- This monument is dedicated to which famous leader who spent 27 : years in prison?
Answer. Nelson Mandela
Q5- Identify this mountain peak.
Answer. Matterhorn

Amazon Quiz Answers Today 12 January 2021 – Win Philips cooktop

Q1-December 2020, Google announced the shutting down of which 3D-object creation and library platform?

Ans- Google Poly

Q2-Which country will host the Asia Cup cricket tournament in 2021?

Ans- Sri Lanka

Q3-Which international organisation recently published the ‘Global Wage Report’?

Ans-: ILO

Q4-Name this character from the popular children’s television show ‘Sesame Street’?

Ans- Elmo

Q5-By Name this character from the popular children’s television show ‘Sesame Street’?

Ans- Halloween

Amazon Quiz Answers Today 10 January 2021 – Win Rs.10000 Amazon Pay Cash

Answerconomic Forum will hold its 2021 annual meeting in which city instead of its traditional home of Switzerland?

Ans- Singapore

Q3- December 6 is observed as the Mahaparinirvan Divas by millions of followers and admirers of which great Indian?

Ans-: BR Ambedkar

Q4- These mythical creatures, found on church buildings around the world, protect stone walls during rain. Name this creature.

Ans- Gargoyle

Q5- Name this character from a famous Stephen King Novel.

Ans- Pennywise

Amazon Quiz Answers Today 10 January 2021 – Win AmazonBasics Smart LED TV

Q1- Yuzvendra Chahal recently got married to Dhanashree Verma, who is popular as a __________ . Fill in the blanks

Answer- Choreographer

Q2- International King Bhumibol World Soil Day Award given by the FAO is named after the former king of which country?

Answer- Thailand

Q3- The controversial airliner 737 MAX is manufactured by which company?

Answer-: Boeing

Q4- which country is this monument located?

Answer- Portugal

Q5- Which of these is a villain in a movie starring this character?

Answer- Doctor Octopus

Amazon Quiz Answers Today 9 January 2021 – Win Fujifilm Instant Camera

Q1- Not being able to decide on a “Word of the year,” which publication instead released a “Words of an Unprecedented Year” report in 2020?

Answer- Oxford Dictionary

Q2- Which of these is India’s first Earth-imaging satellite startup that will soon put a constellation of 30 micro-satellites in orbit?

Answer- Pixxel

Q3- December 2020, who acquired Boston Dynamics – a company known for their series of dynamic highly-mobile robots?

Answer-: Hyundai

Q4- Known as the East Side Gallery, where is this couple taking their pictures?

Answer- Berlin Wall

Q5- Name this currency which was invented in 2008.

Answer- Bitcoin

Amazon Quiz Answers Today 8 January 2021 – Win Rs.15000

Q1- Which country operated the Hayabusa2 mission that recently returned to Earth with samples from Ryugu asteroid?

Answer- Japan

Q2- Which institute of repute is located in a historical building called “Bapu Bhavan” in Pune?

Answer- National Institute of Naturopathy

Q3- What kind of competition is ‘Vendee Globe’ that happens every 4 years and lasts for about 75 days?

Answer-: Yacht race

Q4- Which country is this airline from?

Answer- Switzerland

Q5- Also known as ‘Bibendum’, identify this popular mascot for a multi-national company.

Answer- Michelin Man

Amazon Quiz Answers Today 7 January 2021 – Win Havells Air Oven

Q1- In which place is Arecibo Telescope – the world’s second-largest single-dish radio telescope that recently collapsed – located?

Answer:- Puerto Rico

Q2- George Smiley appears in many of the spy stories of which British author who recently passed away?

Answer:- John le Carré

Q3- Who was named the WTA Player of the Year in 2020?

Answer:-: Sofia Kenin

Q4- What is the name of this protagonist of a famous Japanese Anime?

Answer:- Pikachu

Q5- Name this statue built as an ode to an Indian Freedom Fighter, which was unveiled in 2018

Answer:- Statue of Unity

Amazon Quiz Answers Today 6 January 2021 – Win Rs.10000 Amazon Pay Cash

Q1- Aadi Mahotsav is an annual national festival celebrating what in India?

Answer:- Tribes of India

Q2- Operation Gideon was a failed attempt made by military company Silvercorp USA to remove the President of which of these countries?

Answer:- Venezuela

Q3- Regarded as the longest-running disease awareness initiative of its kind, what day is celebrated every year on December 1?

Answer:-: World AIDS Day

Q4- Who is the ‘Jump man’ in these famous shoes?

Answer:- Michael Jordan

Q5- Name this plant-based dye associated with positive spirits and good luck in Indian culture.Henna

Answer:- Henna

Amazon Quiz Answers Today 5 January 2021 – Win Rs.5000 Amazon Pay Cash

Q1- Which of these films is the official entry from India in the Academy Awards 2021 for the category of “Best Live Action Short Film”?

Answer:- Shameless

Q2- What is the capital of Denmark?

Answer:- Copenhagen

Q3- Who topped the Forbes’ powerful women list for the 10th consecutive year?

Answer:-: Angela Merkel

Q4- Though its logo is a galloping horse, this car brand’s logo was inspired by an emblem on which of these?

Answer:- Fighter plane

Q5- Built with a technique known as Ashlar where stones are fitted without mortar, what is this ancient site called?

Answer:- Machu Picchu

Amazon Quiz Answers Today 4 January 2021 – Win Rs.5000 Amazon Pay Cash

Q1- Jallikattu, India’s official entry in the International Feature Film category at the 93rd Academy Awards, is made in which language

Answer:- Malayalam

Q2- Hassyan Clean Coal Power Plant, the first coal-based power plant of the Arab Gulf region, is located in which city?

Answer:- Dubai

Q3- What oganisation’s name would complete the title of this book: “Going Public: My time at ____” written by UK Sinha?

Answer:-: Sebi

Q4- ParisiAnswer: often refer to this monument as “Laa Dame de Fer”, which meAnswer: what?

Answer:- The iron lady

Q5- These graffitis are dedicated to which famous painter?

Answer:- Salvador Dali

Amazon Quiz Answers Today 2 January 2021 – Win Rs.10000 Amazon Pay Cash

Q1- In the first week of December 2020, the International Sand Art Festival was held at the Chandrabhaga beach located in which Indian state?

Ans- Odisha

Q2- The Sea Guardians, the maritime variant of the Predator MQ-9s are actually what that were recently inducted into the Indian Navy?

Ans- Drones

Q3- Replacing Imran Khwaja, George Barclay, a New Zealand based lawyer, has recently been elected to what coveted administrative post?

Ans-: Chairman of the ICC

Q4- What scale was invented in a laboratory that focused specifically on making this beverage tastier?

Ans- pH scale

Q5- Identify the country from this ‘national’ sport.

Ans- Bhutan

Amazon Quiz Answers Today 1 January 2021 – Win Rs.15000 Amazon Pay Cash

Q1- As per the International Air Transport Association, which city is at present the most connected city in the world?

Ans- Shanghai

Q2- Astad Deboo, who recently passed away and was well known for his collaboration with Pink Floyd, was an exponent in which art form?

Ans- Dancing
Q3- Which former world heavyweight champion recently returned to the boxing ring after 15 years to fight Roy Jones Jr. in an exhibition match?

Ans-: Mike Tyson
Q4- The name of this beverage comes from the Arab word ‘qahwa’ meaning ‘that which prevents ______’?

Ans- Sleep

Q5- This popular toy brand’s name is an abbreviation of two words meaning ‘play well’ in which language?

Ans- Danish

Amazon Quiz Answers Today 29 December 2020 – Win Tommy hilfiger Mens Watch

Q1- In December 2020, Margaret Keenan, a British grandmother of four, became the first person in the world to receive what?

Answer:- Pfizer’s COVID-19 vaccine

Q2- Breaking, that was introduced in the Olympics for 2024, is the official name for which competitive ‘sport’?

Answer:- Breakdancing

Q3- Frank Carney, who recently passed away, started which popular fast food chain in 1958?

Answer:-: Pizza Hut

Q4- In this Oscar-winning Disney movie, this robot falls in love with which other robot?

Answer:- EVE

Q5- Found in Frankfurt, Germany, this installation is dedicated to what currency?

Answer:- Euro

Amazon Quiz Answers Today 28 December 2020 – Win  Rs.5000

Q1- Who topped the ‘Kotak Wealth Hurun – Leading Wealthy Women’ list in 2020?

Answer- Roshni Nadar

Q2- As of December 2020, The Monetary Policy Committee of RBI kept what at 4 per cent?

Answer- Repo rate

Q3- Which of these cricketers made his debut in the 1st pink ball Test between India and Australia?

Answer-: Cameron Green

Q4- This statue is located in which country, whose national airlines is named after a mythical bird?

Answer- Indonesia

Q5- This the interior of a car made by which company?

Answer- Tesla

Amazon Quiz Answers Today 27 December 2020 – Win  HP Omen Gaming Laptop

Q1- Which 15-year-old Indian-American was named TIME magazine’s first-ever ‘Kid of the Year’?

Answer:- Gitanjali Rao

Q2- National Education Day is celebrated in honour of which famous Indian, who served as the first Minister of Education of independent India?

Answer:- Maulana Abul Kalam Azad

Q3- Sir William Arthur Lewis who was recently featured on a Google Doodle won the Nobel Prize in which field?

Answer:-: Economics

Q4- He is the first pope in nearly 1300 years to have what distinction?

Answer:- He didn’t come from Europe

Q5- Name this slow-moving animal with extremely slow metabolism.

Answer:- Sloth

Amazon Quiz Answers Today 25 December 2020 – Win Rs.20,000 Amazon Pay Cash

Q1- Sons of the Soil’ is a recent Amazon Prime documentary based on a sports team from which city?

Answer – Jaipur

Q2- Virat Kohli recently became the fastest player to reach the 12,000 run mark in ODI, breaking which cricketer’s 17-year record?

Answer – Sachin Tendulkar

Q3- Which business software company is buying business communication platform ‘Slack’ for $27.7 billion?

Answer- Salesforce

Q4- According to this person, he could “move the world” if he had a what and “a fulcrum”?

Answer- Lever long enough

Q5- Name this animal that can only be cuddled by zoo visitors in Australia for 30 minutes day?

Answer- Koalas

Amazon Quiz Answers Today 24 December 2020 – Win Panasonic Trimmer

Q1- Which city hosts the India International Cherry Blossom Festival every year?

Answer – Shillong

Q2- Scientists studying data from the Curiosity rover have found evidence for an ancient ice-covered lake in Gale Crater on which planet?

Answer – Mars

Q3- Xavier Bettel is the current Prime Minister of which landlocked European country?

Answer -: Luxembourg

Q4- These devices encourage users to set the common fitness goal of 10,000 what per day?

Answer – Steps

Q5- This car brand is headquartered in which country?

Answer – Italy

Amazon Quiz Answers Today 23 December 2020 – Win Rs.15000 Amazon Pay Balance

Q1- ATAL Academy is an online faculty development program launched by whom?

Answer- AICTE

Q2- The controversial Pangda village is a new village built by China near the border of which country?

Answer – Bhutan

Q3- Which company chose Niagara Falls, a Chinese wind farm and a solar site in Germany to unveil its first all-electric sports car?

Answer -: Porsche

Q4- In the late 1800s, dogcatcher Karl Dobermann created this breed specifically to protect him while he worked what other job?

Answer – Tax collector

Q5- This is a phone launched by which company?

Answer – Samsung

Amazon Quiz Answers Today 22 December 2020 – Win Fossil Women Watch 

Q1- This year’s G20 summit was hosted by Saudi Arabia. Which country will be the host in 2021?

Ans- Italy

Q2- Pilibhit Tiger Reserve, that recently won a global award for doubling tiger population, is located in which state?

Ans- Uttar Pradesh

Q3- Who has recently been awarded the US Global Leadership Coalition’s Lifetime Achievement Award for his work on the HIV/AIDS crisis?

Ans-: Dr Anthony Fauci

Q4- What delicacy are these?

Ans- Oysters

Q5- The mascot of which iconic board game can be seen here?

Ans- Monopoly

Amazon Quiz Answers Today 21st December 2020 – Win Rs.10000

Q1- Which pharmaceutical company, in the news right now, was founded in 1996 by Dr. Krishna Ella in Hyderabad?

Answer- Bharat Biotech

Q2- Which country is going to be the host of the next edition of the Women’s T20 World Cup that was postponed till February 2023?

Answer- South Africa

Q3- In November 2020 Prime Minister Narendra Modi addressed which of these universities on its centennial celebrations?

Answer-: Lucknow University

Q4- This vegetable was introduced to India by whom?

Answer- The Portuguese

Q5- Identify the event.

Answer- Tour de France

Amazon Quiz Answers Today 19th December 2020 – Win Huami Amazfit Smart Watch

Q1. Carlos Acutis,who died of leukaemia in 2006 aged 15 and has been dubbed by some as the patron saint of the internet, is from which country?
Answer: Italy
Q2. National Health Mission of India has recently launched ‘Electronic Intelligence Network (EVIN.. Fill in the blank. –
Answer : Vaccine

Q3. Who recently became the first football player to score in 16 consecutive Champions League seasons?
Answer : Lionel Messi

Q4. 23 Yards’ is a new brand of personal care products launched by which former Indian cricketer?
Answer : Ravi Shastri

Q5. The BBC short story award for 2020, won by Sarah Hall who became the first to ever win the award twice, is supported by which University?
Answer : Cambridge University

Amazon Quiz Answers Today 17th December 2020 – Win Sony Home Theater

Q1: Patrick Quinn, who passed away in November 2020, started what social media campaign that became a worldwide sensation in 2014?

Answer: Ice Bucket Challenge

Q2: With which website has Shah Rukh Khan collaborated to give two lucky people a free stay at his Delhi home?

Answer: Airbnb

Q3: In which country did Priyanca Radhakrishnan recently become the country’s first-ever cabinet minister of Indian origin?

Answer: New Zealand

Q4: Named after a former basketball star, what is the name of this bird?

Answer : Larry

Q5: Which of these is a grip in this sport?

Answer : Pen Hold

 

Amazon Quiz Answers Today 16th December 2020 – Win Rs.25000

Q1. Cunard Line’s Queen Elizabeth 2 is a retired British ocean liner that was recently converted into what?
Answer – A hotel
Q2. Which batsman scored centuries in each of the first 2 ODI matches between India and Australia in November 2020?
Answer – Steve Smith
Q3. Which company’s executives recently travelled in its hyperloop pod for the first time ever, reaching speeds of 160 km/h in 6.25 seconds?
Answer – Virgin Hyperloop
Q4. These are action figures of characters from which famous series?
Answer – Star Trek
Q5. What is the first name of the entrepreneur who has been featured in this street art?
Answer – Mark

 

Amazon Quiz Answers Today 15th December 2020 – Win Skybags Luggage Set

Q1.Which Indian bank merged with Singapore’s DBS Bank in November 2020?
Answer – Lakshmi Vilas Bank

Q2.Against which team did Diego Maradona score the (in)famous ‘Hand of God’ goal in the 1986 World Cup?
Answer – England

Q3.Spotify, Mojang, King and Klarna – are all well known startups from which country?
Answer – Sweden

Q4.Which of these artists ’Campbell’s Soup Cans’ caused a sensation in the art world?
Answer – Andy Warhol

Q5.Name this animal.
Answer – Armadillo

Amazon Quiz Answers Today 15th December 2020 – Win Rs.15000 Amazon Pay Cash

Q1. The province of Kalimantan is going to be the new capital of which country?

Answer – Indonesia

Q2. Which most-followed female on Instagram recently released her latest album ‘Positions’?

Answer – Ariana Grande

Q3. Tarun Gogoi, who recently passed away, served as the Chief Minister of which Indian state from 2001 to 2016?

Answer – Assam

Q4. Known for its canals, this is the capital city of which country?

Answer – Netherlands

Q5. Which world champion in this sport, also briefly led the official fantasy football league of the Premier League last year?

Answer – Magnus carlsen

Amazon Quiz Answers Today 13th December 2020 – Win Oppo A53

1.Name the debut novel by Scottish-American writer Douglas Stuart, which won the 2020 Booker Prize.?
Answer: Shuggie Bain

2.The interview of which famous personality in 1995 is being currently investigated by BBC if it was unduly coerced?

Answer: Princess Diana

3.As per a novel by Nancy Springer, Enola is the youngest sibling in which famous family?

Answer: Holmes

4.Which team won the World Cup in this sport in 2019?

Answer:Spain

5.Which of these actors has NOT played the role of this character in movies?

Answer.Mark Ruffalo

Amazon Quiz Answers Today 11th December 2020 – Win Rs.15000 Amazon Pay Balance

Q1: What TV series follows the life of a chess prodigy, Beth Harmon during her quest to be the world’s greatest chess player?

Answer 1: Queen’s Gambit

Q2: Which country recently announced that they will stop selling new diesel and petrol cars and vans from 2030?

Answer 2: UK

Q3: Which of these is the debut novel by Avni Doshi, that was in the 2020 Booker Prize shortlist?

Answer 3: Burnt Sugar

Q4: Which of these is a tournament in this sport?

Answer 4: Thomas Cup

Q5: Which of these is NOT a movie featuring this character?

Answer 5: Batman Conclusion

Amazon Quiz Answers Today 10th December 2020 – Win Handpainted Dinnerware

Q1- The new movie based on the book ‘Black Beauty’ features which of these Oscar winning actresses as the voice of Beauty?
Ans- Kate Winslet

Q2- FutureSkills is a digital learning platform launched by which Indian organisation?
Ans- Nasscom

Q3- Who became the fourth player after Jimmy Connors, Roger Federer and Ivan Lendl to win 1000 ATP Tour matches?
Ans- Rafael Nadal

Q4- Name this animal
Ans- Bobcat

Q5- In which country is this famous pagoda located?
Ans- Myanmar

Amazon Quiz Answers Today 9th December 2020 – Win ₹25000 Amazon Pay Balance

Q1: Which recently celebrated festival is also known as Surya Shasthi?

Answer 1: Chhath

Q2: The RuPay card was recently launched in which neighbouring country?

Answer 2: Bhutan

Q3:The Last Dance’ is an award winning 2020 sports documentary about which sports team?

Answer 3: Chicago Bulls

Q4: This is a character from which famous series?

Answer 4: Star Wars

Q5: This picture must have been taken in which continent?

Answer 5: Africa

Amazon Quiz Answers Today 7th December 2020 – Win ₹15000 Amazon Pay Balance

1. The movie ‘Ginny weds Sunny’ stars Yami Gautam opposite which actor also known for his performance in Mirzapur Season 1?

Answer : Vikrant Massey

2. Longewala post, where Prime Minister Narendra Modi spent time with soldiers during Diwali, is in which Indian state?

Answer : Rajasthan

3. Masatoshi Koshiba, who passed away recently, won the Nobel Prize in Physics in 2002 for studies of which ghostly cosmic particles?

Answer : Neutrinos

4. This type of game was originally invented to teach what subject to British children?

Answer : Geography

5. Under what category is this book usually categorised?

Answer : Self Help

Amazon Quiz Answers Today 5th December 2020 – Win ₹20000 Amazon Pay Balance

Q1. The Atmospheric Remote-sensing Infrared Exoplanet Large-survey or ARIEL, is a space telescope that is being built by which space agency?

Answer: ESA

Q2. The late Soumitra Chatterjee, is best known for his collaborations with which famous director, with whom he worked in fourteen films?

Answer: Satyajit Ray

Q3. Who was the first person to score a goal in the 2020-21 season of the ISL?

Answer: Roy Krishna

Q4. This is a view from the City Palace in which city, also known as the ‘White City’?

Answer: Udaipur

Q5. In which month in 2020 was this festival observed?

Answer: March

Amazon Quiz Answers Today 4th December 2020 – Win ₹10000 Amazon Pay Balance

Q1. Which of their brands has replaced Nike as the Indian Cricket Team’s official apparel sponsor?

Answer : Mobile Premier League

Q2. 7-year-old Abhijita Gupta has been recognized as the world’s youngest what by the International Book of Records?

Answer : Author

Q3. Mridula Sinha, who recently passed away, was the first woman Governor of which Indian state?

Answer : Goa

Q4. Identify the bird.

Answer : Turkey

Q5. What is the name of the intricate makeup used in this dance form?

Answer : Chutti

Amazon Quiz 3 December 2020 Answers – Win Faburaa Grand Hammock Swing For Kids

1) The Wildlife Institute of India, along with the Gujarat Forest Department is going to relocate which animal in different parts of India?

Ans : Asiatic Lion

2) The head of state of which country was the host of the 2020 BRICS summit, conducted virtually?

Ans : Russia

3) What are PARAM Siddhi and Mihir from India, that feature in a Global list of top 500 of their kind?

Ans : Supercomputers

4) This food item is popularly called what?

Ans : French Fries

5) This phenomenon is seen in the Southern Hemisphere. What is it called?

Ans : Aurora Australis

Amazon Quiz 2 December 2020 Answers – Win Rs.25000

1) A Promised Land’ is a recent memoir released by which famous personality?

Answer: Barack Obama

2) India’s longest single-lane motorable suspension bridge was recently opened in which state?

Answer : Uttarakhand

3) Tigray Region, which is in the news due to an ongoing armed conflict, is the northernmost region of which African country?

Answer : Ethiopia

4) This is the model of a vehicle that landed where?

Answer : On the Moon

5) Identify the musical instrument from this picture.

Answer : Piano

Amazon Quiz 1 December 2020 Answers – Win Mealthy Pressure Cooker

1. Power Surge’ and ‘X-Factor player’ are two of the innovations brought for the upcoming season by which T20 league?

Answer : Big Bash League

2. Which country successfully launched the world’s first 6G experimental satellite in November 2020?

Answer : China

3. Esther Duflo is only the second woman to win the Nobel Prize in which category?

Answer : Economics

4. The man on screen made a cameo in which of these movies?

Answer : Home Alone 2

5. This picture is taken in the streets of which country

Answer : Sweden

Amazon Quiz 30 November 2020 Answers – Win Rs.15000 Today

1. India’s first roll-on roll-off passenger ferry (Ro Pax. service was launched between Hazira and Ghogha in which state?

Answer 1 : Gujarat

2. Whose record of becoming the year end World No. 1 for six years, did Novak Djokovic equal in 2020?

Answer 2 : Pete Sampras

3. King Rama X is the reigning monarch of which country?

Answer 3 : Thailand

4. Which of these royal titles features in a popular item sold by this company in India?

Answer 4 : Maharaja

5. Which company gets its name from this great scientist?

Answer 5 : Tesla

Amazon Quiz 29 November 2020 Answers – Win iPhone 12

1. As of November 2020, ‘One Rank One Pension’ scheme in India benefits which of the following groups of people?

Answer : Armed Forces VeterAnswer

2. Which popular app recently launched UPI payment services in India in November 2020?

Answer : WhatsApp

3. Known in Turkey as Ege Deniz, this arm of the Mediterranean Sea is in the news for a natural disaster. Which sea is this?

Answer : Aegean Sea

4. Which of these games is most likely to be played using the objects shown in the picture?

Answer : Poker

5. Which of these actors is known for voicing this character in the Marvel Cinematic Universe?

Answer : Vin Diesel

Amazon Quiz 28 November 2020 Answers – Win Rs.10000 Amazon Pay Cash 

1. Which organisation recently launched new platforms to facilitate cybercrime-related communication among law enforcement agencies?

Answer: Interpol

2. OWNDAYS, a Japanese brand who has recently forayed into India with a series of retail stores, sells which of the following?

Answer: Eyewear

3. Which country’s parliament appoints the committee that selects the winner of the Nobel Prize for Peace?

Answer: Norway

4. What is the total number of dots that are there on both the dice?

Answer: 42

5. This delicacy is eaten so quickly that in local language its name answer “flash of lightning”. Name it.

Answer: Eclair

Amazon Quiz 27 November 2020 Answers – Win Rs.20000 Amazon Pay Cash 

1. Prince Khalifa bin Salman al-Khalifa, the world’s longest-serving prime minister, recently passed away. He was the PM of which country?

Answer: Bahrain

2. What name is given to the COVID-19 vaccine being developed by the National Research Centre for Epidemiology and Microbiology in Moscow?

Answer: Sputnik V

3. The 2020 film Ammonite is loosely inspired by the life of which British palaeontologist, played by Kate Winslet?

Answer: Mary Anning

4. In which city is this landmark with an alliterative name located?

Answer: New York

5. In some places, this food item is known by a name associated with which of these German cities?

Answer: Frankfurt

Amazon Quiz 26 November 2020 Answers – Win Samsung Galaxy Watch Active

1. Which airlines recently launched India’s first-ever seaplane services?

Answer : Spicejet

2. Which of these teams recently beat Germany 6-0 in a UEFA Nations League match?

Answer : Spain

3. President Martin Vizcarra was recently impeached by Congress in which South American nation?

Answer : Peru

4. This is the entry to which famous monument?

Answer : Taj Mahal

5. Which of these is an apt term to describe what is shown in the visual?

Answer : Hobbit Hole

Amazon Quiz 25 November 2020 Answers – Win Rs.5000 Amazon Pay Cash

Q1. Char-chaperons are shifting riverine islands of the Brahmaputra located in which Indian state?
Answer : Assam

Q2. In 2020, who became the first bowler to pick up a wicket off the first ball in an IPL final?
Answer : Trent Boult

Q3. Alu, Bittu and Sattu are characters in which recent Rajkummar Rao movie?
Answer : Ludo

Q4. These objects are used to do what kind of activity?
Answer : Surfing

Q5. In which city also known as the ‘Blue City’ is this picture taken?
Answer : Jodhpur

Amazon Quiz 24 November 2020 Answers – Win xBox S Series

Q1. Who has been named as the new Ambassador for World Wide Fund (WWF. India’s Environment Education Programme?

Answer : Viswanathan Anand

Q2. As per Global Finance magazine, KfW Bank is considered to be the “World’s Safest Bank”. In which country is KfW Bank headquartered?

Answer : Germany

Q3. Starlink is a satellite constellation being constructed by which company to beam satellite Internet access across the world?

Answer : SpaceX

Q4. These ladies are on a tour of which country?

Answer : Egypt

Q5. Considered “the most influential environmental photograph ever taken”, on which mission was this photograph taken?

Answer : Apollo 8

Amazon Quiz 23 November 2020 Answers – Win 10,000

Q 1 – The 2020 Women’s T20 Challenge played in Sharjah was branded as the ____ Women’s T20 Challenge. Fill in the blanks

Answer 1 – Jio

Q 2 – Who is the Chairperson of the GST Council in India?

Answer 2 – Union Finance Minister

Q 3 – One of the songs from the movie Laxmii starring Akshay Kumar is named after which famous building?

Answer 3 – Burj Khalifa

Q 4 – To visit this place, which country do you have to travel to?

Answer 4 – Peru

Q 5 – These guards protect what

Answer 5 – Vatican City


Amazon Quiz 22 November 2020 Answers – Win iPhone 12

1) Sean Connery, who recently passed away, appeared as James Bond for the first time in which film?

Answer : Dr. No2) By what name is Jadav “Molai” Payeng, an activist from Majuli popularly known?
Answer : Forest Man of India3) The 2022 Cadillac Lyriq is the first electric vehicle from which atumobile giant’s luxury brand?
Answer : General Motors4) This is a historical painting from which country?
Answer : Egypt5) This installation features the covers of an iconic magazine, whose controlling interest is held by which global media giant?
Answer: The Walt Disney Company

Amazon Quiz 21 November 2020 Answers – Win Rs.20000 Amazon Pay Cash

Q1. How do we better know the No. 222 Squadron based out of Thanjavur of the Indian Air Force, the first squadron equipped with the BrahMos?

Answer : Tigersharks

Q2. Mesut Yilmaz, who recently passed away, was the former Prime Minister of which country?

Answer : Turkey

Q3. Which fintech giant recently announced that it would let users “buy, hold, and sell cryptocurrency”?

Answer : PayPal

Q4. This iconic monument , gives its name to a movie starring which of these actors of the 50s and 60s, in the lead role?

Answer : Pradeep Kumar

Q5. This is a picture of which legendary ship?

Answer : RMS Titanic

Amazon Quiz 20 November 2020 Answers – Win mCaffeine Skin Care Kit

1. What asteroid named for the Greek goddess of the soul do astronomers believe may contain over $10,000 quadrillion worth of metals?

Answer : 16 Psyche

2. The Sardar Patel Zoological Park is one of the latest tourist attractions in which state?

Answer : Gujarat

3. In ESG funds, if E stands for Environment, S stands for Social, what does G stand for?

Answer : Governance

4. A franchise from Mumbai city recently won its ______ Indian Premier League title. Fill in the blanks

Answer : 5th

5. This fort is located in which Indian city, also known for landmarks such as the Jai Vilas Palace?

Answer : Gwalior

Amazon Quiz 19 November 2020 Answers – Win Rs.20,000 Amazon Pay Cash

1) The upcoming Batman movie starring Robert Pattinson stars Colin Farrell as which iconic Batman villain?

Ans : The Penguin

2) The Maharashtra state government has released INR 57 crores recently for ASHA workers. What does ASHA stand for?

Ans : Accredited Social Health Activists

3) In a match against Inter Milan in November 2020, which Real Madrid stalwart scored his 100th goal for the club?

Ans : Sergio Ramos

4) This smartphone is manufactured by a company from which country?

Ans : China

5) This is a picture of a monument from which city?

Ans :  Aurangabad

Amazon Quiz 18 November 2020 Answers – Win Dyson V10 Absolute Pro Cord Free Vacuum

1) Who recently became the first batsman to score 1,000 T20 sixes?

Ans : Chris Gayle

2) Von Wellx group, who recently started it’s footwear production in India, is from which country?

Ans : Germany

3) In the movie Chhalaang, Rajkummar Rao plays a teacher in charge of which subject?

Ans : Physical Education/Training

4) This is a phone brand marketed by which company?

Ans : Samsung

5) This is the skyline of which city in North America, home to a team which won the NBA title in 2019?

Ans : Toronto

Amazon Quiz 16 November 2020 Answers – Win Rs.5000 Pay Cash

1. The NISAR satellite mission is a joint project between India and which another country?

Answer: USA

2. Which airline recently broke its own record for the world’s longest nonstop flight?

Answer : Singapore Airlines

3. Two actresses who played sisters in which movie, would both be seen in the upcoming movie ‘Ludo’?

Answer: Dangal

4. Who among the following is a two-time gold medalist in this sport at the Olympics?

Answer: Yelena Isinbayeva

5. In which country would you find these famous caves?

Answer: Malaysia

Amazon Quiz 11 November 2020 Answers – Win Rs.25000 Pay Cash

Q 1 – Who became the first batsman to cross 500 runs in the 2020 IPL?

Answer 1 – KL Rahul 

Q 2 – Which technology giant helped set up the NITI Aayog Frontier Technologies Cloud Innovation Center?

Answer 2 – Amazon 

Q 3 – Which of these upcoming movies is a remake of the Telugu film Bhaagamathie?

Answer 3 – Durgavati

Q 4 – This is a fishing cat. It is the state animal of which Indian state?

Answer 4 – West Bangal

Q 5 – What is the chef’s hat called?

Answer 5 – Toque

Amazon Quiz 9 November 2020 Answers – Win Rs.10,000 Pay Cash

Q1. The Ministry of External Affairs has launched a lecture series named after whom as an introduction to India for foreign diplomats?

Answer – Sushma Swaraj

Q2. Succeeding Mustapha Adib, Saad El-Din Hariri has been appointed for the second time as the Prime Minister of which country?

Answer – Lebanon

Q3. BepiColombo is an international space mission to which planet?

Answer – Mercury

Q4. What is the stick used in this sport called?

Answer – crosse

Q5. In 2014, what technology company named a version of their operating system after the National Park featured in this picture?

Answer – Apple

Amazon Quiz 8 November 2020 Answers – Win Samsung Galaxy M31s

Q1. Along with France, which nation got re-elected as a co-president at the International Solar Alliance in October 2020?

Answer – India

Q2. Which smartphone manufacturer has been selected by NASA to build the first ever cellular network on the moon?

Answer – Nokia

Q3. Aishwarya Sridhar,the first Indian woman to win the Wildlife Photographer of the Year Award, got it for a picture featuring which insect?

Answer – Firefly
Q4. Which football club would you witness practising in this stadium?

Answer – FC Barcelona
Q5. What is the official name of the colour of this bridge?

Answer – International orange

Amazon Quiz 6 November 2020 Answers – Win Rs.20,000

1. Which of these cricketers who has played only a solitary first class game so far, was picked for the Indian T20I squad to tour Australia?

Answer – Varun Chakravarthy

2. Crucible is the first major original title published by the gaming division of which of these companies?

Answer – Amazon

3. Ohud Almalki, who now holds the world record for the largest coffee painting, is an artist from which country?

Answer – Saudi Arabia

4. This monument is found on which denomination of the Indian Currency?

Answer – 500

5. Unknowingly, Vincent Van Gogh painted which planet in this painting?

Answer – Venus

Amazon Quiz 5 November 2020 Answers – Win Saregama Carvaan

1. Which airline has started serving meals onboard an Airbus A380 as a marketing drive, while the aircraft is parked at the Changi airport?

Answer: Singapore Airlines

2. The word vaccination originates from the Latin word Vacca, and reflects the origin of the process. What does the word mean?

Answer: Cow

3. Of which country was Nursultan Nazarbayev the President from 1990 till 2019 till his resignation?

Answer: Kazakhstan

4. Which arch-monument is found just opposite this historic luxury hotel?

Answer: Gateway of India

5. Which virtual assistant would greet you if you were to use this device?

Answer: Cortana

Amazon Quiz 5 November 2020 Answers – Win Rs.15000

1) Carlos Acutis,who died of leukaemia in 2006 aged 15 and has been dubbed by some as the patron saint of the internet , is from which country?

Ans : Italy

2) National Health Mission of India has recently launched ’Electronic _________ Intelligence Network (eVIN). Fill in the blank.

Ans : Vaccine

3) Who recently became the first football player to score in 16 consecutive Champions League seasons?

Ans : Lionel Messi

4) This animal symbolizes which well-known constellation?

Ans : Ursa Major

5) On which material did Leonardo Da Vinci paint this masterpiece?

Ans : Wood

Amazon Quiz 3 November 2020 Answers – Win AO Smith RO Purifier

Q1. Which of these cities has NOT hosted any matches during IPL 2020?

Answer: Ajman

Q2. Which sportscar car brand has recently launched a one-off model named Omologata?

Answer: Ferrari

Q3. Nagorno-Karabakh conflict is an ongoing dispute between which two countries over disputed territory in the Caucasus Mountains?

Answer : Armenia and Azerbaijan

Q4. Where does the brand that manufactures such pieces hail from?

Answer: Denmark

Q5. Which ruler is responsible for the “golden beautification” of this temple?

Answer: Maharaja Ranjit Singh

Amazon Quiz 2 November 2020 Answers – Win Rs.50000 Amazon Pay Balance

Q1. Who recently became the first batsman to hit centuries in back to back IPL matches?

Answer : Shikhar Dhawan

Q2. Which of these actors is one of the producers of the movie Chhalaang starring Rajkummar Rao?

Answer : Ajay Devgn

Q3. Which former model’s bronze statue was recently unveiled in her hometown of Sevniça in Slovenia?

Answer : Melania Trump

Q4. What mandatory cloth is used in the making of this flag?

Answer : Khadi

Q5. Which car manufacturer acquired this brand of cars in 1998?

Answer : Volkswagen

Amazon Quiz 1 November 2020 Answers – Win  Fujifilm Camera

1. The currently under construction 14.15 km long Zojila Tunnel will connect which two places?

Answer : Srinagar to Leh

2. Who recently claimed the record for reaching 1 million followers on Instagram, in the fastest time?

Answer : David Attenborough

3. QSD, also known as the Quad is an informal strategic forum between the United States, Australia, India and which other country?

Answer : Japan

4. Before they started to produce cars, what type of vehicle did this brand manufacture?

Answer : Tractor

5. Which Greek goddess is this temple dedicated to?

Answer : Athena

Amazon Quiz 28 October 2020 Answers – Win  50000

1) In October 2020, a rare first edition of which children’s book has sold for £75,000 at an auction?

Ans : Harry Potter and the Philosopher’s Stone

2) Padma Shri Recipient Shobha Naidu, who recently passed away, was known for which dance form?

Ans : Kuchipudi

3) According to the World Bank’s International Debt Statistics 2021, which country became the largest creditor?

Ans : China

4) This player scored his one and only IPL century against which team?

Ans : Kochi Tuskers Kerala

5) Which North American country’s national animal is this?

Ans : Canada

Amazon Quiz 26 October 2020 Answers – Win  10gm Gold bar

1. PM Modi released a ₹100 coin to commemorate the 100th birth anniversary of Vijaya Scindia, who is also known as the Rajmata of which city?

Answer 1 – Gwalior

2. The 2020 Nobel Prize for Economics was awarded to Paul R. Milgrom and Robert B. Wilson for their contributions in improving which theory?

Answer 2 – Auction Theory

3. World Student’s Day is observed every year on 15th October to commemorate the birth anniversary of which Indian president?

Answer 3 – APJ Abdul Kalam

4. For which team does this player play for in the IPL 2020?

Answer 4 – Rajasthan Royals

5. This statue was a gift to the United States from the people of which country?

Answer 5 – France

Amazon Quiz 25 October 2020 Answers – Win Rs.50,000

Q1. Which company renamed their package of business tools from ‘Suite’ to ‘Workspace’?

Answer – Google

Q2. Which veteran politician entered the Lok Sabha in 1977 from Hajipur constituency, and has held the Mines and Railways ministry as well?

Answer – Ram Vilas Paswan

Q3. Complete the title of this book by Anand Neelakantan – ‘The Very, Extremely, Most Naughty _______ Tales’.

Answer – Asura

Q4. What is the capital city of the country this structure is situated in?

Answer – Riyadh

Q5. Which country has the most Olympic Gold Medals in this sport?

Answer – USA

Amazon Quiz 24 October 2020 Answers – Win Dyson Air Purifier

1.Housing For All — A Better Urban Future’ is the 2020 theme for which day celebrated every year by the UN on October 5?

Answer: Supercomputers

2.23 Yards’ is a new brand of personal care products launched by which former Indian cricketer?

Answer: Ravi Shastri

3.Sanjay ManjrekarThe BBC short story award for 2020, won by Sarah Hall who became the first to ever win the award twice, is supported by which University?

Answer: Cambridge University

4.Which country released official stamps honouring this character?

Answer: Japan

5.Who was the first Indian woman to win a silver medal in this sport in the Olympics?

Answer P.V Sindhu

Amazon Quiz 23 October 2020 Answers – Win Rs.15000 Amazon Pay Cash

1. Pratyush, Mihir and the upcoming PARAM Siddhi are examples of what found in India?

Answer – Supercomputers

2. Louise Glück, an American Poet, received the Nobel Prize in which category?

Answer – Literature

3. India celebrates October 5 every year as the ‘Ganga River ________ Day’. Fill in the blank with the name of an animal.

Answer – Dolphin

4. In which state is the structure, found on the back of this note, located?

Answer – Madhya Pradesh

5. Who was the first Supreme Leader of the country this flag belongs to?

Answer – Kim-il-Sung

Amazon Quiz 21  October 2020 Answers – Win Rs.10000 Amazon Pay Cash

Q1. In October 2020, The Indo-American Chamber of Commerce awarded which Indian Businessman the Lifetime Achievement Award?

Answer : Ratan Tata

Q2. As a part of UN’s International Day of Girl Child, 16 year old Aava Murto became the Prime Minister of which country for one day?

Answer : Finland

Q3. On the occasion of Second World Cotton Day, which premium brand of Indian cotton was launched by Smriti Irani?

Answer : Kasturi Cotton

Q4. What is the currency of the country this structure is located in?

Answer : Egyptian Pound

Q5. Identify this American President who is the only American President ever to have a patent to his name.

Answer : Abraham Lincoln

Amazon Quiz 20  October 2020 Answers – Win Echo Device

1. The 2020 Nobel Prize for Chemistry was jointly awarded to Chemistry experts of USA and which other country?

Answer – France

Q2.Justice KK Usha, who recently passed away, was the first woman chief justice of which state?

Answer – Kerala

Q3.Nawaf Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah has been sworn in as the New Emir of which country?

Answer – Kuwait

Q4.The emperor who commissioned this monument to be built was the successor of which Mughal Emperor?

Answer – Jahangir

Q5.A large part of the money generated by such apple products go to fund programmes to fight which disease?

Answer – HIV/AIDS

Amazon Quiz 19 October 2020 Answers – Win Rs.20000

1. 2020 Nobel Prize for Physics winner, Roger Penrose is the Emeritus Rouse Ball Professor of Mathematics at which university?

Answer : University of Oxford

2.Activists from Iran, Nicaragua, USA and which country received the 2020 Right Livelihood Award also known as the Alternative Nobel Prize?

Answer : Belarus

3.Syeda Anwara Taimur, who recently passed away, was which state’s first and only woman Cheif Minister ever?

Answer : Assam

4.How many times has the man on this currency note been nominated for the Nobel Prize?

Answer : 5

5.Identify the CEO of the company that produces this electric car.

Answer : Elon Musk

Amazon Quiz 18 October 2020 Answers – Win Bose Soundbar

Q1. As a tribute to Mahatma Gandhi, the day 2nd October is known as the International Day of ________. Fill in the blanks

Answer – Non-Violence

Q2. H.J Alter, C.M Rice, M. Houghton was declared the winners of the 2020 Nobel Prize for Physiology/Medicine for discovering which virus?

Answer – Hepatitis C

Q3. Isher Judge Ahluwalia, a Padma Bhushan recipient who recently passed away, was known for her expertise in which subject?

Answer – Economics

Q4. Formerly named Place de l’Étoile, this monument resides in which city?

Answer – Paris

Q5. Who is the CEO of the company that manufactures this product?

Answer – Satya Nadella

Amazon Quiz 15 October 2020 Answers – Win Rs.15,000

Q1. This famous palace would be found in which city in India?

Answer: Udaipur

Q2. Name this animal, also the state animal of Sikkim

Answer: Red Panda

Q3. This ‘Golden’ fort is found in which city in India?

Answer: Jaisalmer

Q4. In which city, Europe’s second oldest capital city, is this picture taken?

Answer : Lisbon

Q5. Name this bird which also shares its name with a publishing house.

Answer: Puffin


Amazon Quiz 14 October 2020 Answers – Win Dyson Airwrap

Q1. Which country is credited with inventing this food item?

Answer: Italy

Q2. Name this domed building which is the largest church in the world.

Answer: St. Peter’s Basilica

Q3. In which city is this tall building located?

Answer : Dubai

Q4. In which movie series would you find this character?

Answer: Star Wars

Q5. In which of these sports, would this type of glove usually be used?

Answer : Baseball

Amazon Quiz 13 October 2020 Answers – Win One Plus 8 Pro

Q1. After a gap of 16 years, mineral exploration has started at which iconic mining region?

Answer –  Kolar Gold Fields

Q2. Which international city is building a pilot electric road that will power specially equipped buses as they drive?

Answer – Tel Aviv

Q3.The Shanti Swarup Bhatnagar award recognises outstanding work by Indians in which field?

Answer – Science & Technology

Q4. Air India One, a VVIP aircraft meant to fly the Prime Minister and President of India, is manufactured by which company?

Answer – Boeing

Q5.The logo of which of these organisations has recently been changed for the first time since its inception in 1982?

Answer – Sports Authority of India

Amazon Quiz 11 October 2020 Answers – Win Philips Sound Bar

Q1. Name India’s first multi-wavelength astronomical observatory, that recently completed five years of imaging celestial objects in space.

Answer: Astrosat

Q2. In September 2020, which former Indian bowler was appointed the chairperson of BCCI women’s selection committee?

Answer: Neetu David

Q3. Which Bollywood actor was recently awarded with SDG Special Humanitarian Action Award by the United Nations?

Answer: Sonu Sood

Q4. Which Indian footballer is the winner of the 2019-20 AIFF Men’s Footballer of the Year Award?

Answer: Gurpreet Singh Sandhu

Q5. Japan Airlines recently said that it would retire which phrase from their in-flight announcements made in English?

Answer: Ladies and gentlemen

Amazon Quiz 10 October 2020 Answers – Win Philips Sound Bar

Q1. Russian research and development enterprise ‘Zvezda’ has started the manufacturing of what for ISRO’s Gaganyaan Mission?
Answer – Space Suit

Q2. The 13th edition of Aero India-21, Asia’s largest exposition of such a kind, will be held in which Indian city?
Answer – Bengaluru

Q3. Which social-media platform has launched a dedicated search prompt to prevent suicide, named #ThereIsHelp?
Answer – Twitter

Q4. Etosha National Park, recently featured in NASA observatory photographs, is located in which country?
Answer – Namibia

Q5. Which bank has launched ‘iStartup 2.0’ a comprehensive programme for start-ups?
Answer – ICICI Bank

Amazon Quiz 9 October 2020 Answers – Win Philips Sound Bar

Q1. Delhi’s IGI airport will now have India’s first and exclusive terminal for what?

Answer: Private Jets

Q2. According to the India Happiness Report 2020, which is the happiest state in India?

Answer: Mizoram

Q3. Which African country recently held a state funeral in honour of Moussa Traore, its former president?

Answer: Mali

Q4. Which of these is the official premium lifestyle brand of soccer legend Lionel Messi?

Answer: The Messi Store

Q5. A total of 12 faculty members of AICTE-approved institutes received the first-ever ________ Best Teacher Awards 2020. Fill in the blank.

Answer : Visvesvaraya

Amazon Quiz 8 October 2020 Answers – Win Amazon Pay Cash of Rs.20,000

1.Which organisation has recently pledged to build BARDA – an agency for biomedical advanced research and development?

Answer: European Union

2.Which business group recently won the contract to build our new Indian Parliament?

Answer: Tata

3.Who was the Man of the Match in the very first encounter of the 2020 IPL?

Answer: Ambati Rayudu

4.Which brand recently launched GIGAnet, a strong and fast 4G network?

Answer: Vi

5.Which country has become the first to issue a sovereign bond linked to the sustainable development goals set by the United Nations?

Answer: Mexico

Other Live Quizzes

Amazon Quiz 7 October 2020 Answers – Win OnePlus 8 Pro

Q1. In the sport shown in the visual, what role is the person in picture performing?
Answer: Pitcher

Q2. This famous historical site is located in which country?
Answer: Jordan

Q3. Looking at the sea of red, identify which football club this is the home ground for
Answer: Manchester United

Q4. This famous luxury carmaker is a subsidiary of which group?
Answer: BMW

Q5. Where in France would you find this famous palace?
Answer: Versailles

Amazon Quiz 4 October 2020 Answers – Win Samsung Galaxy M21

Q1. What type of music did the Marathi film “The Disciple”, that won the International Critics Award in the Venice Film Festival, focus on?
Answer -Indian Classical

Q2.According to a recent report by the National Statistical Office, which Indian state topped with a 96.2% literacy rate in the year 2017-18?
Answer -Kerala

Q3.‘Sustainable Shipping for a Sustainable Planet’ is the 2020 theme for which day, to be observed on 26th September this year?
Answer -World Maritime Day

Q4.Which Bollywood actor has recently been appointed the Chairman, National School of Drama Society?
Answer -Paresh Rawal

Q5.The MVP for the 2019-20 NBA Regular Season represents which country in international basketball?
Answer – Greece

Amazon Quiz 1 October 2020 Answers – Win Fossil Gen 5 Smart Watch

Q1. In which year was Mahatma Gandhi nominated for the Nobel Prize for the first time?

Answer – 1937

Q2. On which day in history did Mahatma Gandhi embark on the famous Dandi March?

Answer – 12th March 1930

Q4. Which leader did Mahatma Gandhi call the ‘Prince among Patriots’?

Answer – Netaji Subhas Chandra Bose

Q4. Gandhi was nominated for the Nobel Peace prize _____ times and the committee regrets not giving him the Nobel Peace prize to this day.

Answer – 5

Q5. Mahatma Gandhi shares his birthday with which Indian prime minister?

Answer – Lal Bahadur Shastri

Q1. Which object grants the superhero, Green Lantern, his extraordinary powers?

Answer 1 – A ring

Q2. The novel, White Tiger, won the Man Booker prize in 2008, and was the debut novel of an Indian-born author. Who wrote it?

Answer 2 –  Arvind Adiga

Q3. What is the dot that appears over the lowercase letters, ‘i’ and ‘j’, called?

Answer 3 – Tittle

Q4. Famous British actress ‘Lena Headey’ was born on 3rd October 1973. Which character does she play in the famous HBO series ‘Game Of Thrones’?

Answer 4 – Cersei Lannister

Q 5. She was the first Indian woman to become a teacher and opened up the first girl’s school in India in 1848. Who is she?

Answer 5 – Savitribai Phule


Amazon Quiz 30 September 2020 Answers – Win Samsung Galaxy M21

Q1. Arundhati Roy won the Booker prize in 1997 for her debut novel. What was the novel called?

Answer 1: The God of Small Things

Q2. Tour De France is an annual multi-stage event associated with which of these sports?

Answer 2 : Cycling

Q3. Whish of these is a founder of the popular messaging app ‘Whatsapp’?

Answer 3 : Jan Koum

Q4. In 1996, a mammal named Dolly was successfully cloned for the first time. What type of animal was it?

Answer 4 : Sheep

Q5. Which company has made the humanoid robot known as ASIMO?

Answer 5 : Honda


Amazon Quiz 29 September 2020 Answers – Win Sony Speakers

Q1: Copenhagen is the capital of which country?

Answer 1 – Denmark

Q2: The first fully solar-powered airport in the world is in India. Which city can you find it in?

Answer 2 – Cochin

Q3: The 2006 film, The Namesake, starring Tabu and Irfan Khan is based on a novel of the same name. Who is the author of that novel?

Answer 3 –  Jhumpa Lahiri

Q4: Who out of the following is NOT an Indian fashion designer?

Answer 4 – Ravi Ruia

Q5: What is the capital city of Mizoram?

Answer 5 – Aizawl

Amazon Quiz 28 September 2020 Answers – Win Rs.10000 Amazon Pay Balance

Amazon Quiz 27 September 2020 Answers – Win Oneplus 8 Pro

Q1 – George Stephenson is known as the Father of Railways as his ‘Locomotion No. 1’ was the first steam locomotive to carry passengers on a public rail line on 27th September. Which year was this?

Answer 1 – 1825
Question 2 – Which is the longest river in Asia?

Answer 2 – Yangtze
Q3 – To commemorate Rahul Dravid’s 10,000 Test runs, a wall with 10,000 bricks was built in which of these stadiums?

Answer 3 – M Chinnaswamy stadium, Bengaluru
Q4 – Until 1955, the State Bank of India was known as ______?.

Answer 4 – Imperial Bank of India
Q5 – The __________ is a horseshoe shaped zone found along the Pacific rim where around 90% of the world’s earthquakes occur. Fill in the blanks.

Answer 5 – The Ring of Fire


 


Amazon Quiz 18 January 2020 Answer & Win Bose Soundsport Headphones –

Q1. What is likely to be conducted in India between April 1, 2020 and September 30, 2020 using a mobile phone application for the first time?

Answer  – Census

Q2. The orange traffic cone logo of which software wears a Santa hat for the festive season (December 18th- January 1st)?

Answer  – VLC media player

Q3. Daniele De Rossi, who announced his retirement recently, is a world-cup winning footballer of which country?

Answer  – Italy

Q4. Vayu, Hikka, Kyarr, Maha, and Pavan – heavily affected India’s west coast in 2019. What are these?

Answer  – Cyclones

Q5. Haitham bin Tariq Al Said has recently named as the new Sultan of which country?

Answer  – Oman

Amazon Quiz 17 January 2020 Answer & Win Go Pro 8 –

Q1. Which Famous Person Born On 15th January, Delivered The Iconic ‘I Have A Dream’ Speech At Washington?

Answer: Martin Luther King Jnr

Q2. Utkalika Is The State Emporium Of Which Indian State?

Answer: Odisha

Q3. ‘The Hundred’ Is A Cricket Tournament In England To Be Launched In 2020. What Does The Hundred Refer To?
Answer: Number Of Balls In An Innings

Q4.More Than 1 Billion Animals May Have Been Killed In Wildfires Ravaging Which Country In 2019-20?
Answer: Australia

Q5. Which Of These Popular Animated Series Is Set In The Fictional Town Of Springfield?
Answer: Simpsons

Amazon Quiz 16 January 2020 Answer & WinRs.20000  –

Q1. In 2019 who broke the record of Sanath Jayasuriya of scoring most international runs as an opener in a calendar year?

Answer – Rohit Sharma

Q2. The state bird of Mizoram and Manipur is Mrs _____’s pheasant. (Fill in the blank) Hint: This bird has the surname of a famous British naturalist.

Answer- Hume

Q3. From the 3rd to the 12th of January, which of these team tennis events was held in Brisbane, Perth and Sydney?

Answer – ATP Cup

Q4. In the movie Tanhaji, Saif Ali Khan is playing the role of which historical character?

Answer – Udaybhan Rathod

Q5. In 1968, the Beatles visited the spiritual training camp of which ‘Maharishi’ known for the transcendental meditation technique?

Answer -Mahesh Yogi


Amazon Quiz 15 January 2020 Answer & Win LG W30 Pro –

Q1. The RBI has launched which app to help the visually challenged identify the denomination of currency notes?

Answer – MANI

Q2. Who has recently been named as the decade’s most famous teenager worldwide by the United Nations?

Answer  – Malala Yousafzai

Q3. The upcoming movie Brahmastra features which of these pairs in a movie together for the first time?

Answer  – Ranbir- Alia

Q4. Yutu-2 is the second lunar rover from which country that recently completed 1 year of exploration on the far side of the moon?

Answer  – China

Q5. Who recently announced the Earthshot Environment Prize to motivate creation of new solutions to tackle climate crisis?

Answer – Prince William

Amazon Quiz 14 January 2020 Answer & Win Canon M200 mirrorless camera

Q1. On January 2, 2020, Prakash Parv Was Celebrated As The Birth Anniversary Of Which Sikh Guru?
Answer- Guru Gobind Singh

Q2. David Stern, Who Recently Passed Away Was A Former Commissioner Of Which Famous Sports League? (Hint : Players Like LeBron James, Michael Jordan Played In This League)
Answer- NBA

Q3. For Playing Which Character Did Joaquin Phoenix Win The 2020 Golden Globe Award for Best Actor In A Drama Motion Picture?
Answer – Joker

Q4. Leo Carter Recently Became The 4th In T20 Cricket And 7th Overall To Achieve What Feat? (Hint: Yuvraj Achieved This In 2007)
Answer – Hit 6 Sixes In An Over

Q5.Andaman And Nicobar Islands Recently Commemorated The 76th Anniversary Of The First Flag Hoisting By Whom?
Answer – Netaji Subhas Chandra Bose

Amazon Quiz 12 January 2020 Answer & Win Rs.5000 Amazon Pay Balance

Q1. Which Organisation Maintains The ‘Stolen Works Of Art Database’?
Answer: INTERPOL

Q2. In 2019, Who Became The First Batsman To Score More Than 20000 International Runs In A Decade?
Answer: Virat Kohli

Q3.Dadasaheb Phalke Award Is India’s Highest Award In Which Of These Sectors?
Answer: Cinema

Q5.Mandu Festival Is Organised By The Tourism Board Of Which Indian State?
Answer: Madhya Pradesh

Q5. Christina Koch Recently Set The Record For The Longest ______ By A Woman. (Fill In The Blank)
Answer: Spaceflight

Amazon Quiz 12 January 2020 Answer & Win Rs.5000 Amazon Pay Balance

Q1. Swami Vivekanada was a monk and one of the most celebrated spiritual leaders of India. He worked tirelessly towards betterment of the society, in servitude of the poor and needy. He celebrates his birthday today. What is his real name?

Answer – Narendra Nath Datta

Q2.  _______ Day is celebrated in honor of Swami Vivekananda’s birthday. (Fill in the blank)

Answer- National Youth Day

Q3. What is the name of India’s first manned space flight project?

Answer- Gaganyaan

Q4.  Who among them recently won the World Rapid Chess Championship in the women’s category? (Hint: She was born in Andhra Pradesh)

Answer – Koneru Humpy

Q5. ‘Him Darshan’ Express that was recently launched connects which of the following places to each other?

Answer – Kalka – Shimla

Amazon Quiz 11 January 2020 Answer & Win FiiO X11 Portable music player –

Q1. Using which bank’s credit card can you avail up to 10% instant discount on shopping during the Great Indian Sale on Amazon.in?
Answer – SBI

Q2. No Cost EMI can be availed on products above ____ value?
Answer – Rs 3000

Q3. Golden hour deals are exclusive app only deals for you during the Great Indian Sale. When can you avail the Golden hour deals?
Answer – 8 PM -Midnight

Q4. Prime members get early access to the Great Indian Sale. When does the sale start for them?
Answer –  12noon, 18th Jan

Q5. When does the Great Indian Sale start for all customers on Amazon.in??
Answer – 19th Jan

Amazon Quiz 9 January 2020 Answer & Win Rs.10000 Amazon Pay Cash –

Q1. Which of these is a high-speed satellite internet product development project from Amazon?

Answer – Project Kuiper

Q2. Which upcoming movie starring Ajay Devgan features the Battle of Sinhagad fought in 1670?

Answer – Tanhaji

Q3. How do we better know singer Park Jae-sang born on 31st December, who became a worldwide phenomenon in 2012? (Hint: Gangnam style!!)

Answer – Psy

Q4. Which extremely popular video-sharing app was launched in 2017 by Chinese developer ByteDance, for markets outside of China?

Answer– Tik Tok

Q5. Phobophobia is the fear of what?

Answer – Phobias


Amazon Quiz 8 January 2020 Answer & Win Samsung M30s –

Q1. The barbs along the back, the ribbons of twisted steel, the jagged ends of swords and knives all tangled up’. Which throne is being described here by Stannis Baratheon in Game of Thrones?

Answer  – The Iron Throne

Q2. The speeches and writings of this famous leader born on December 26th, 1893 are found in the ‘Little Red Book’. Name the leader.

Answer – Mao Zedong

Q3. The central character of the ‘Mardaani’ movie series is Shivani Roy. Which ruler’s name is also her middle name?

Answer– Shivaji

Q4. – Sabroom SEZ (Special Economic Zone) focussed on the agro-based food processing sector is the first SEZ in which state?

Answer – Tripura

Q5. – Pakyong Airport is the first airport of which state?

Answer – Sikkim


Amazon Quiz 7 January 2020 Answer & Win Samsonite Suitcase –

Question 1 -This Actor Born On 29th December, Fittingly Bought A House Named ‘Dimple’ From Rajendra Kumar, But Then Renamed It Aashirwad. Name Him.
Answer – Rajesh Khanna
Question 2 – Noor Ahmad Was The Youngest Player To Enter The Auction For The 2020 IPL. Which Country Has He Represented At U19 Level?
Answer – Afghanistan
Question 3 – Nicolas Cage (Hollywood Actor), Eden Hazard (Belgian Footballer And Real Madrid Player), Bipasha Basu(Indian Actress & Model) & Lewis Hamilton(F1 Racer And Current World Champion) Have One The Following Things In Common. What Is It?
Answer – Born On Same Day (Today)
Question 4 – ‘Mr Watson-Come Here- I Want To See You’ Were The First Lines Communicated Through Which Medium? (Hint: Graham Bell Invented This Device)
Answer – Telephone
Question 5 – In Which Of These Sports Did Jitu Rai, Rise To World No.1 In His Category In July 2014?
Answer – Shooting


Amazon Quiz 6 January 2020 Answer & Win Rs.20,000 Amazon Pay  –

Q1. Who recently became the first-ever badminton player to earn over half a million USD in prize money in a single year?

Answer – Kento Momota

Q2. Good Governance Day is observed in India each year on the same day as which of these occasions?

Answer – Christmas

Q3. ‘Pyjamas are Forgiving’ and ‘The Legend of Lakshmi Prasad’ are books written by which celebrity born on December 29th, 1974?

Answer – Twinkle Khanna

Q4. In the 2nd week of December 2019, who changed her Twitter bio to ‘A teenager working on her anger management problem’? (It has changed since then)

Answer – Greta Thunberg

Q5. Which famous rock band collaborated with AR Rahman to create the song ‘Ahimsa’?

Answer – U2

Amazon Quiz 5 January 2020 Answer & Win Vivo U20 –

Q1 – What role did Hugh Edmeades perform at the ITC Royal Bengal on the 19th of December, 2019?

Answer – IPL Auctioneer

Q2 – Rex Harrison and Eddie Murphy have both played this doctor who can talk to animals. Who is playing the same role in the upcoming movie Dolittle?

Answer – Robert Downey Jr.

Q3 – Time Magazine has recently announced plans to recreate whose famous 1963 speech at the Lincoln Memorial, through virtual reality?

Answer – Martin Luther King Jr.

Q4 – Due to the presence of major automobile manufacturing units and allied industries, which city in India is called Chennaithe Detroit of India?

Answer – Chennai

Q5 – Which state has launched a program called ‘Jalasathi’ to ensure supply of safe drinking water to all inhabitants of the state?

Answer – Odisha

Amazon Quiz 4 January 2020 Answer & Win Noise shots headphone

Q1- December 19th is celebrated as the Liberation day for which the Indian state became independent in 1961?

Answer – Goa

Q2- What achievement of the Indian team at the Eden Gardens in 2001, was recently emulated by Jharkhand in the Ranji trophy?

Answer – Win after following on

Q3- Sonu Sood, Prakash Raj, and Sudeep have been the principal antagonists in the 3 editions of which popular film series?

Answer – Dabangg

Q4- The Unquiet River by Arupjyoti Saikia re-imagines the history of a state with a particular river at the center. Name the river.

Answer – Brahmaputra

Q5- On 24th December 1986 an act was passed which gave safeguards against unfair trade practices. What day is observed on 24th December?

Answer – National Consumer Day


Amazon Quiz 3 January 2020 Answer & Win Casio 61 Key Keyboard –

Q1- Eight-year-old Ryan Kaji earned around $26 million in 2019. What is the source of his income?

Answer – Reviewing toys on YouTube

Q2- The 2006 film, The Namesake, starring Tabu and Irfan Khan is based on a novel of the same name. Who is the author of that novel?

Answer – Jhumpa Lahiri

Q3- UK’s richest woman Denise Coates is the co-CEO of which organisation? (Hint: It’s a safe bet that her wealth will keep rising every year!)

Answer – Bet365

Q4- Sunny, who has starred in movies such as Gold and the upcoming Bhangra Paa Le is the brother of which Bollywood star?

Answer – Vicky Kaushal

Q5- December 23rd is observed as Kisan Diwas every year on the occasion of which former Indian Prime Minister’s birthday?

Answer – Chaudhary Charan Singh

Amazon Quiz 2 January 2020 Answer & Win Rs.10000 –

Q1. Divya, Akanksha, Pratima and Prashanti Singh are sisters who have represented India in which sport?

Answer – Sports

Q2. How do we better know rapper Dilin Nair?

Answer – Raftaar

Q3. Who recorded his 8th ODI score of 150 or more in a match played at Vishakapatnam?

Answer – Rohit Sharma

Q4. Which choreographer is the director of the upcoming movie Street Dancer 3D?

Answer – Remo d’Souza

Q5. US based Lars Buro has designed ‘Cybunkers’- a garage to accomodate ‘Cybertrucks’ and their owners. Whose products are ‘Cybertrucks’?

Answer – Tesla


Amazon Quiz 1 January 2020 Answer & Win Samsung Galaxy M20 –

Q 1- The two players to fetch the highest price at the auction for the 2020 IPL, have both represented which country?

Answer – Australia

Q 2 – Which of these states has a number in its name?

Answer – Chattisgadh

Q3 -What does the first “C” stand for in IRCTC, an Indian Railways subsidiary?

Answer – Catering

Q 4 – Which Indian state observes Sangai Festival every year?

Answer – Manipur

Q 5- Who has been awarded the 2019 International Children’s Peace Prize for her global campaign called ‘School Strike’?

Answer – Greta Thunberg

Amazon Quiz 31 December 2019 Answer & Win Boat Headphones –

Q1.How many coastal states are there in India?

Answer – 9

Q2. In the TV series Friends, who among the lead characters is a paleontologist?

Answer – Ross

Q3. Who has become the first-ever Indian cricketer to play 100 T20 internationals?

Answer – Harmanpreet kaur

Q4. Which of these is found in the largest quantity on earth?

Answer – Water

Q5. 2019 Padma Bhushan awardee Mahashay Dharam Pal Gulati has a business of what product?

Answer – Spices


 


Amazon Quiz Prize Proof –

amazon quiz

Amazon Quiz Terms & Conditions –

Bigtricks
Sonu Gupta Is Founder of Bigtricks .in, Part-Time Blogger. He Likes Blogging and Coding. His Life is - Eat -- Code -- Sleep -- Repeat